Ви будете здивовані! Які прилади споживають найбільше електроенергії у "сплячому" режимі

Більшість господарів неприємно здивовані рахунками за електроенергію. Великі суми викликають багато запитань, тому що ми вважаємо, що не здатні використати так багато світла, як вказано у платіжці, передають Патріоти України.

На жаль, не всі знають, що звичні для нас прилади, які на перший погляд, не споживають багато електроенергії, значно впливають на наш гаманець. OBOZ.UA склав список побутових пристроїв, які потрібно вчасно вимикати з розетки, щоб зменшити витрати.

Кухонна техніка

Мікрохвильова піч – це один з найбільших поглиначів електроенергії. Прилад споживає близько чотирьох Вт, коли не використовується.

Кавоварка, увімкнена у розетку, споживає 0,5 Вт. Усі побутові прилади, які мають світлодіодне підсвічування чи екран, що постійно горить, будуть поглинати більше електроенергії.

Телевізор

Коли телевізор вимкнений, але під'єднаний до розетки, то він знаходиться у режимі очікування, тому відповідно все ще продовжує поглинати електроенергію. Краще вимикати телевізор, якщо ви ним не користуєтесь або плануєте подорож на кілька днів.

Ігрові приставки

Ігрові приставки відомі своєю здатністю споживати багато електроенергії у режимі очікування. Тому що, коли вони вимкнені, то все одно продовжують шукати оновлення програмного забезпечення, введення голосових команд або пультів дистанційного керування. Краще вимикати приставку з розетки або у налаштування обрати "режим економії енергії".

Комп'ютер

Монітори ПК споживають стільки ж, скільки й телевізори в режимі очікування – зазвичай не більше 0,5 Вт.

Мобільні телефони та зарядні пристрої

Якщо ви залишите телефон на зарядці після повного заряду батареї, то електроенергії буде споживатися більше. Тому що зарядний пристрій продовжуватиме використовувати ту саму кількість електрики, що й тоді, коли батарея розряджена.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...