Ви будете здивовані: Які відомі страви з'явилися зовсім випадково - банальна удача

Народження кулінарних шедеврів - таємничий процес. Іноді його супроводжує банальна удача. У цій статті ми розповімо вам історії про те, як абсолютно випадково з'явилися відомі страви, передають Патріоти України.

Салат Цезар

В італійського емігранта Цезаря Кардіні в Мексиці був невеликий ресторанчик, в якому в основному продавали випивку. Одного разу його відвідали відомі гості з Голлівуду, яким знадобилася закуска. Цезар порився по "засіках" і приготував салат з оливкової олії, пармезану, яєць, грінок, салатного листя і часнику. Більше ніяких харчових продуктів в його ресторані не було. Тепер цю страву можна замовити в закладах по всьому світу.

Пожарські котлети

Євдоким Пожарський тримав у Санкт-Петербурзі трактир, де пригощав клієнтів панірованими телячими котлетами на кісточці. Якось повз його заклад проїжджав імператор Олександр I, і йому захотілося спробувати цих самих котлет. Але телятина в той час у трактирі була відсутня. Винахідливій дочці Пожарського спала на думку ідея взяти для котлет м'ясо птиці і вкласти в нього кісточку.

Сендвіч

У XVIII столітті під час карткової гри Джону Монтегю, четвертому графу Сендвічському, захотілося перекусити, але він не планував виходити з-за столу. Тоді Джон звернувся до слуги з проханням принести йому м'ясо, затиснуте з двох сторін хлібом. Так граф зміг продовжити гру і вгамувати свій голод без столових приладів, при цьому, не забруднивши руки м'ясом.

Картопляні чипси

У 1853 році поруч з Саратога-Спрінгсом знаходився ресторан — місце роботи Джорджа Краса. Якось постійному клієнтові закладу захотілося з'їсти смажену картоплю. Коли йому принесли готову страву, він залишився незадоволений товщиною скибочок. Джорджу довелося готувати картоплю заново. Але і на цей раз він не догодив клієнту, який зажадав зробити скибочки ще тоншими. Він налаштувався і вирішив нарізати картоплю дуже-дуже тонко. Після смаження скибочок він відніс блюдо вибагливому клієнту, який залишився ним задоволений. Так і з'явилися картопляні чипси.

Кукурудзяні пластівці

У XIX столітті санаторій Battle Creek приймав у себе вегетаріанців і любителів здорового способу життя. Працівникам закладу, братам Джону і Вільяму Келлогам, прийшла ідея замінити хліб більш корисним продуктом. Родичі вирішили зварити пшеницю, але переборщили з часом її приготування. Зрештою, в каструлі виникли пластівці, які були запечені братами. Пізніше вони таким же способом приготували зерна іншої популярної в Америці сільськогосподарської культури і стали винахідниками кукурудзяних пластівців.

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...

Що підготувала вам доля? Цей тест у картинці визначить ваше майбутнє

четвер, 18 квітень 2024, 17:12

Якщо ви намагалися дізнатися, що на вас чекає у найближче майбутнє, тоді цей тест якраз для вас. Психологічний тест у картинці допоможе знайти відповідь на болючі питання. Можливо, доля приготувала сюрпризи, проте варто знати, чи вони приємні, передают...