Ви будете здивовані: Які відомі страви з'явилися зовсім випадково - банальна удача

Народження кулінарних шедеврів - таємничий процес. Іноді його супроводжує банальна удача. У цій статті ми розповімо вам історії про те, як абсолютно випадково з'явилися відомі страви, передають Патріоти України.

Салат Цезар

В італійського емігранта Цезаря Кардіні в Мексиці був невеликий ресторанчик, в якому в основному продавали випивку. Одного разу його відвідали відомі гості з Голлівуду, яким знадобилася закуска. Цезар порився по "засіках" і приготував салат з оливкової олії, пармезану, яєць, грінок, салатного листя і часнику. Більше ніяких харчових продуктів в його ресторані не було. Тепер цю страву можна замовити в закладах по всьому світу.

Пожарські котлети

Євдоким Пожарський тримав у Санкт-Петербурзі трактир, де пригощав клієнтів панірованими телячими котлетами на кісточці. Якось повз його заклад проїжджав імператор Олександр I, і йому захотілося спробувати цих самих котлет. Але телятина в той час у трактирі була відсутня. Винахідливій дочці Пожарського спала на думку ідея взяти для котлет м'ясо птиці і вкласти в нього кісточку.

Сендвіч

У XVIII столітті під час карткової гри Джону Монтегю, четвертому графу Сендвічському, захотілося перекусити, але він не планував виходити з-за столу. Тоді Джон звернувся до слуги з проханням принести йому м'ясо, затиснуте з двох сторін хлібом. Так граф зміг продовжити гру і вгамувати свій голод без столових приладів, при цьому, не забруднивши руки м'ясом.

Картопляні чипси

У 1853 році поруч з Саратога-Спрінгсом знаходився ресторан — місце роботи Джорджа Краса. Якось постійному клієнтові закладу захотілося з'їсти смажену картоплю. Коли йому принесли готову страву, він залишився незадоволений товщиною скибочок. Джорджу довелося готувати картоплю заново. Але і на цей раз він не догодив клієнту, який зажадав зробити скибочки ще тоншими. Він налаштувався і вирішив нарізати картоплю дуже-дуже тонко. Після смаження скибочок він відніс блюдо вибагливому клієнту, який залишився ним задоволений. Так і з'явилися картопляні чипси.

Кукурудзяні пластівці

У XIX столітті санаторій Battle Creek приймав у себе вегетаріанців і любителів здорового способу життя. Працівникам закладу, братам Джону і Вільяму Келлогам, прийшла ідея замінити хліб більш корисним продуктом. Родичі вирішили зварити пшеницю, але переборщили з часом її приготування. Зрештою, в каструлі виникли пластівці, які були запечені братами. Пізніше вони таким же способом приготували зерна іншої популярної в Америці сільськогосподарської культури і стали винахідниками кукурудзяних пластівців.

Господиням на замітку! Як правильно додавати соду в тісто, щоб випічка піднялася

понеділок, 24 лютий 2025, 7:12

Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки. Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася, передають Патріоти України. Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її в...

Народні прикмети на 24 лютого. Чому українським жінкам та дівчатам цього дня заборонялося заплітати волосся

понеділок, 24 лютий 2025, 7:05

Християни східного обряду 24 лютого за новим стилем відзначає здобуття голови Іоанна Предтечі. В Іванів день на українців чекали перших ознак весни. У лісах вже з'являлися перші підсніжники та проліски. Починали прилітати та будувати гнізда перелітні п...