Ви будете здивовані! Який бур’ян треба залишити на городі, щоб підвищити врожайність

Деякі бур’яни можуть бути дуже корисними і працювати як сидерати, також оберігатимуть овочеві культури від хвороб та шкідників, передають Патріоти України.

Городники упродовж усього сезону боряться з бур’янами на своїх городах, бо вважають, що ідеальна грядка має бути без них. Та це не зовсім так. Ці господарі одного разу можуть помітити, що урожайність земельної ділянки знизилася в рази, а овочеві культури постійно хворіють і погано ростуть. А вся справа в тому, що деякі бур’яни все ж таки варто залишати на городі, бо вони живлять ґрунт, насичуючи його всіма необхідними мікроелементами, і посилюють імунітет рослин. Розповідаємо, які бур'яни краще залишати на земельній ділянці, щоб вони приносили користь та підвищували врожайність.

Які бур’яни краще залишати на грядках: вони в рази підвищують урожайність

  • Мокрець. Ця рослина належить до бур’янів-симбіонтів і приносить максимальну користь на грядках з помідорами, перцем, баклажанами та капустою. Мокрець має поверхневе коріння, тому не шкодить городнім культурам, які ростуть значно глибше. Завдяки тому, що рослина розстилається по поверхні землі, вона здатна утримувати вологу і захищає ґрунт від перегрівання. Що особливо важливо у спекотну погоду. Також мокрець можна сміливо використовувати як мульчу, яка віддаватиме ґрунтові всі необхідні поживні речовини. Тому не варто знищувати цей бур’ян, від нього вкрай багато користі.
  • Полин. Цей бур’ян відомий своїми лікарськими властивостями, його використовують як жарознижуючий, знеболювальний та протизапальний засіб. А на городі його варто залишати з кількох причин. По-перше, полин діє як антисептик, поліпшуючи якість ґрунту і захищаючи городину від різноманітних захворювань. Також бур’ян ефективно бореться зі шкідниками, завдяки своєму різкому запаху. По-друге, рослина містить багато корисних мінералів – марганець, мідь, цинк та залізо, які вкрай необхідні для росту та розвитку рослин.

Які бур’яни обов’язково треба знищувати

Ті бур’яни, які відносяться до рослин-паразитів, треба обов’язково знищувати, бо вони лише шкодять городнім культурам. До таких належать:

  • заразиха;
  • пирій повзучий;
  • польовий в’юнок;
  • очанка;
  • зубчатка;
  • дикий портулак;
  • снить;
  • вівсюг.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...