Ви будете здивовані: Який несподіваний продукт замінить яйця у випічці - лайфхак від фахівця

Для того, щоб тісто для випічки було ідеальної консистенції, у нього не обов'язково додавати яйця. Є значно корисніший продукт, який зараз активно використовують у приготуванні йогуртів, салатів та різноманітних десертів. Це справжній суперфуд - його точно варто додати у свій раціон. Таким продуктом є насіння льону, передають Патріоти України.

Дієтологиня marafon_strunkosty розповіла про властивості льону та як ним можна замінити яйця у випічці на своїй сторінці в Instagram.

Загальна вітамінізація організму – це не єдина причина популярності насіння льону. Дієтологи відзначають, що ці зерна допомагають в боротьбі із зайвою вагою.

Льон у випічціНасіння льону – чудовий замінник яєць у випічці. Лише одна столова ложка лляного борошна, змішана з трьома столовими ложками води, дорівнює одному курячому яйцю. Також можна додавати насіння в блендер під час приготування смузі. Завдяки високому вмісту клітковини і корисних жирів відчуття ситості триватиме довше.

Як правильно вживати насіння льону:

Таке насіння краще купувати в упаковці, а не розсипом. Не варто обирати вже перемелений продукт: після подрібнення, з нього починає виділятися масло, яке швидко окислюється і вже через тиждень суміш починає гірчити. Тому подрібнювати насіння потрібно перед вживанням.

Ідея приготування хліба з льоном від Наталії Супрун. Опубліковано на сторінці у Facebook.

Інгредієнти для опари:

  • закваска – 180 г
  • вода – 180 г
  • борошно

Спосіб приготування опари:

1. Всі інгредієнти з'єднати.

2. Залишити на 2 години у теплому місці.

Інгредієнти для тіста:

  • кефір – 550 г
  • сіль – 1 ч. л.
  • борошно – 200 г

Замісити і залишити на 15 хвилин

Додаткові інгредієнти для тіста:

  • мед – 2 ст. л.
  • борошно – 600-700 г

Вимісити і на 2 години залишити у теплому місці

Після цього додати:

  • висівки спельти – 50 г
  • цибуля – 50 г
  • сало – 50 г
  • насіння льону – 30 г
  • оливкова олія – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Тісто вимісити.

2. Залишити в теплому місці на годину.

3. Випікати на парі 20 хвилин за температури 180 градусів, потім без пари за температури 170 градусів до готовності.

Ці речі не можна позичати нікому! Дізнайтеся, чому це важливо

середа, 17 вересень 2025, 17:08

Позичати речі у друзів чи знайомих - звичне явище для багатьох з нас. І хоч іноді це здається безпечним і навіть зручним способом, не всі предмети можна позичати, якщо не хочеш створити непорозуміння або навіть конфлікт. Існують деякі речі, до яких кра...

Прокинулися і побачили це? Ось що означають ранкові прикмети!

середа, 17 вересень 2025, 16:15

Кожен з нас хоча б раз у житті задавався питанням, чи можуть ранкові прикмети впливати на наш день. Виявляється, що багато з того, що ми помічаємо з самого ранку, має своє пояснення і навіть може прогнозувати, що нас чекає попереду. Якщо ви ще не зверт...