Ви будете здивовані: Якими продуктами можна замінити ті, яких не виявилося на вашій кухні

Напевно, у кожної господині траплялася подібна ситуація, коли вона починала готувати якусь страву, але у останній момент виявлялося, що один з важливих інгредієнтів відсутній. Не завжди є можливість вибігти у магазин і купити відсутній продукт, але його можна замінити, передають Патріоти України

Молоко

Молоко можна замінити на згущене молоко, якщо розвести його водою у співвідношенні 1:1. Підійде також у таких випадках сухе молоко. Його потрібно просто розвести потрібною кількістю води згідно з інструкцією.

Кефір

Даний продукт можна замінити на натуральний йогурт або молоко, якщо додати у нього столову ложку оцту або ж лимонний сік.

Йогурт

Досвідчені господині замінюють йогурт на будь-який кисломолочний продукт, який є під рукою (ряжанка, кефір, сметана та інші).

Сир

Дорогий вид сиру у салаті можна замінити на більш бюджетний. Наприклад, сир фета у грецькому салаті можна замінити на малосольну бринзу, маскарпоне — на суміш з вершків і сиру, збиту до однорідної маси.

Згущене молоко

Солодкі, густі вершки стануть гідним замінником згущеного молока, якщо його не виявиться під рукою у потрібний момент.

Шоколад

Какао-порошок міститься у складі багатьох видів шоколаду, а тому його можна використовувати у якості замінника цього продукту. Для цього потрібно взяти рослинну олію (одна частина) і какао-порошок (три частини) та ретельно перемішати.

Білий цукор

Якщо у відповідальний момент вдома не виявилося білого цукру, то його, звичайно ж, можна замінити на коричневий, або ж використати суміш з бананів і меду, перебиту у блендері (пропорції кожна господиня підбирає на свій смак).

Рослинна олія

Для випічки рослинну олію можна замінити на якесь фруктове пюре, а ось для смаження відмінно підійде тваринний жир, оливкова олія, вода або сало.

Оцет

Багатьом відомо, що оцет можна замінити на лимонний сік, або на якийсь інший цитрусовий. Підійде у таких випадках також ложка сухого столового вина.

Лимонний сік

Сік лайму або чайна ложка сухого білого вина допоможуть заповнити нестачу лимонного соку у страві. Можна також використати заради цієї мети половину чайної ложки оцту або цедру лимона.

Панірувальні сухарі

Підсушений хліб, подрібнений у блендері, або вівсяні пластівці можна сміливо використовувати у якості панірувальних сухарів.

Розпушувач

Практично усі господині знають, що якщо на кухні немає розпушувача, то його можна замінити на соду, попередньо погасивши її оцтом або лимонним соком (для приготування бісквіта). Для пісочного тіста соду не гасять. Кулінарам-початківцям слід взяти цю пораду до уваги.

Крохмаль

Замість крохмалю для приготування соусу можна використовувати борошно (житнє, гречане, вівсяне або кукурудзяне). Для випічки використовують манну або пшеничну крупу.

Джерело: Ukr.Media

Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати соду в горох, а сік лимону в рис

четвер, 28 березень 2024, 17:15

Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...

Психологічний тест: Наскільки міцні ваші стосунки

четвер, 28 березень 2024, 16:14

Кожна людина мріє про щасливі і міцні стосунки. Але часто буває, що партнери не можуть подолати перешкоди і труднощі або просто не підходять один одному, передають Патріоти України. Дізнатися, які перспективи у ваших відносин, допоможе психологічний те...