Ви будете здивовані: Кому варто утриматися від вживання вівсянки

Чим замінити, і як вживати вівсянку, якщо вона не підходить вашому організму. Важлива не тільки крупа, але і добавки до неї.

Лікарі-дієтологи розповіли, кому варто утриматися від вживання вівсянки, які проблеми зі здоров'ям можуть виникнути, а також, які інгредієнти краще не додавати в кашу, передають Патріоти України.

При яких хворобах часте вживання вівсянки зашкодить.

Експерт Роксана Есхані каже, що вівсянка може стати проблемою, якщо у вас є проблеми зі шлунком, особливо для тих, у кого є "подразненість" кишечника. Пов'язано це з високим вмістом клітковини в продукті. Так, в одній чашці вівсянки трохи більше 8 грамів клітковини.

"Якщо у вас чутливий шлунок, волокна у вівсянці можуть призвести до здуття живота і газоутворення", - говорить дієтолог.

Замість вівсянки в такому випадку краще вибрати зернові з меншим вмістом клітковини.

"Якщо людина уникає вівсянки через її високий вміст клітковини, виберіть пшеничну крупу, білий рис, в яких менше клітковини", - радить експерт.

Якщо у вас є целіакія (непереносимість глютену), пошукайте безглютеновий овес.

Важлива не тільки крупа, але і добавки до неї

"Якщо ви їсте вівсянку і додаєте підсолоджувачі - цукор, коричневий цукор, мед, сиропи, ви збільшуєте кількість загальної кількості калорій і вуглеводів, - говорить Есхані. - Людям з переддіабетом і діабетом, можливо, доведеться бути обережними, так як це може призвести до того, що рівень цукру в крові підніметься занадто високо".

Від готових каш в пакетиках краще взагалі відмовитися, щоб контролювати інгредієнти.

"Будьте обережні з ароматизованими пакетами вівсянки (попередньо упаковані або підсолоджені миттєві вівсянки)... Краще купити просту вівсянку і додати свої власні поживні начинки до неї, такі як свіжі фрукти, горіхи, насіння, кориця, кардамон і так далі", - розповідає експерт.

Класичним сніданком на кожен день є каша. Вона буває різних видів з соковитими добавками.

Вівсянка з горіхами та родзинками

Інгредієнти:

1 склянка вівсяних пластівців

1 склянка води

1 склянка молока

третину склянки порізаних сухофруктів

2 ст. л. подрібнених горіхів

1 ст. л. вершкового масла

Приготування:

Засипати пластівці в киплячу воду, додати сіль і цукор. Варити 5-7 хв. Влити гаряче молоко і варити ще 5 хв. За кілька хвилин до готовності додати сухофрукти. Прикрасити кашу при подачі горіхами та свіжими фруктами.

Джерело: Газета.ua

З архіву ПУ. Не фантастика! Жінка скинула 102 кг і поділилася секретом успішного схуднення (фото)

понеділок, 14 червень 2021, 23:55

Мешканка міста Левен з Шотландії скинула 102 кілограми з 165 - майже дві третини своєї ваги і поділилася секретом схуднення, передають Патріоти України. 52-річна Трейсі МакКормак розповіла, що у неї діагностували діабет другого типу. Після цього жінка ...

З архіву ПУ. Увага! Популярну страву визнали небезпечною для здоров'я

понеділок, 14 червень 2021, 23:30

Вчені розповіли про шкоду червоного м'яса на сніданок. Дослідники попередили про шкоду яєчні з беконом або ковбасою, яку нерідко їдять на сніданок, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. "Исследование ученых из Швеции показа...