Ви будете здивовані! Лікарі назвали продукти, які можуть замінити м'ясо

Людина цілком може обійтися без тваринної їжі, якщо додасть до раціону низку продуктів, у яких містяться важливі для організму речовини, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Наприклад, сочевиця може стати джерелом білка, а також багата на клітковину, вітаміни групи В, залізо, калій і магній. Водночас сочевиця допомагає нормалізувати артеріальний тиск, знижує рівень "поганого" холестерину та покращує функцію травної системи.

Тофу, попри те, що містить мало калорій, може надовго зберегти відчуття ситості, а також забезпечити організм вітамінами групи В, магнієм, кальцієм, залізом, селеном і цинком.

Баклажани багаті на вітаміни та мінерали. Крім того, вони мають антиоксидантний і протизапальний ефект. Вони знижують рівень тригліцеридів, холестерину, а також нормалізують артеріальний тиск, позитивно впливаючи на нервову систему.

Ще один продукт, який є не тільки джерелом білка, а й здатний забезпечити організм добовою нормою йоду, заліза, клітковини та кальцію, — це водорості. Водночас вони виводять з організму токсини, чинять сечогінну та антиатеросклеротичну й антикоагулянтну дію.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.