Людина цілком може обійтися без тваринної їжі, якщо додасть до раціону низку продуктів, у яких містяться важливі для організму речовини, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Наприклад, сочевиця може стати джерелом білка, а також багата на клітковину, вітаміни групи В, залізо, калій і магній. Водночас сочевиця допомагає нормалізувати артеріальний тиск, знижує рівень "поганого" холестерину та покращує функцію травної системи.
Тофу, попри те, що містить мало калорій, може надовго зберегти відчуття ситості, а також забезпечити організм вітамінами групи В, магнієм, кальцієм, залізом, селеном і цинком.
Баклажани багаті на вітаміни та мінерали. Крім того, вони мають антиоксидантний і протизапальний ефект. Вони знижують рівень тригліцеридів, холестерину, а також нормалізують артеріальний тиск, позитивно впливаючи на нервову систему.
Ще один продукт, який є не тільки джерелом білка, а й здатний забезпечити організм добовою нормою йоду, заліза, клітковини та кальцію, — це водорості. Водночас вони виводять з організму токсини, чинять сечогінну та антиатеросклеротичну й антикоагулянтну дію.
Довгий час вважалося, що щоденний душ може шкодити шкірі – змивати природні захисні олії, порушувати мікробіом і провокувати сухість, тріщини чи навіть загострення екземи й псоріазу. Проте нещодавнє дослідження британських вчених кидає виклик цим уявле...
Харчування відіграє ключову роль не лише у фізичному здоров’ї, а й у стані нашого мозку. Наукові дослідження показують, що певні продукти можуть підвищувати ризик розвитку хвороби Альцгеймера та погіршувати когнітивні функції, передають Патріоти Україн...