Ви будете здивовані! Медики назвали копійчану спецію, яка може на 30% знизити рівень цукру

Медики назвали спецію, яка здатна знижувати рівень цукру в крові. Протягом всього 40 днів можна майже на третину зменшити ці показники. Якщо ви схильні до високого цукру, у вас переддіабет, або ж ви страждаєте діабетом другого типу, ця спеція обов'язково має бути присутня у вашому раціоні. Про це говориться у дослідженні, опублікованому в науковому медичному журналі Annals of Family Medicine and Diabetes Care, передають Патріоти України.

Йдеться про ароматну корицю, яку можна купити в молотому вигляді або ж у вигляді паличок. У дослідженні говориться, що кориця корисна для людей з діабетом другого типу. Всього за сорок днів спеція здатна знизити рівень цукру в крові на цілих тридцять відсотків. Результати експерименту показали, що у людей, які з'їли один, три або шість грамів кориці, рівень цукру в крові впав майже на третину відсотків у порівнянні з тими, хто цього не робив.

Крім того, у людей, які брали участь в дослідженні спостерігалося зниження рівнів тригліцеридів, холестерину більш ніж на 25 відсотків. Вчені кажуть, що це частково пов'язано з концентрацією хрому в кориці, мінералу, який посилює дію інсуліну. Також результати дослідження говорять, що велика доза кориці - 6 грамів в день - може значно зменшити скачки цукру відразу після їжі.

Якими симптомами проявляється розвиток діабету

Медики виділяють такі тривожні ознаки:

  • погіршення зору,
  • підвищена потреба в сечовипусканні,
  • стомлюваність або оніміння і тремор в руках і ногах.

Це цікаво

Кориця, або Коричник цейлонський - вічнозелене дерево. І спецію виробляють з кори цього дерева, а точніше з внутрішнього її шару. Корицю вирощують протягом двох років, а потім підрізають під корінь. Протягом наступного року утворюються близько десятка нових пагонів. Потім з цих пагонів зрізається кора. Вона просушується.

Використовується тільки тонкий (0,5 мм) внутрішній шар кори. Метрові коричні смужки при висиханні завиваються в довгі трубочки. Кожна висушена трубочка складається зі смужок від декількох пагонів. Ці трубочки потім для продажу розрізаються на шматки 5-10 см завдовжки.

Психологічний тест! Що відбудеться з вами до кінця весни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:08

Психологічний тест у картинці визначить ваше найближче майбутнє. Пропонуємо дізнатися, які зміни трапляться у вашому житті до кінця цієї весни, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і визначить, що ви помітили першим. Ваша підсвідомість да...

Це може здивувати! Відомий психіатр назвав разючу відмінність між успішними людьми та невдахами

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:58

Психіатр, доктор медичних наук, професор Олег Чабан стверджує, що відмінність між успішними людьми та невдахами можна розгледіти вже в роботі мозку. Як не дивно, але мозок успішної людини менш активний, ніж мозок людини з низьким рівнем IQ, передають ...