Ви будете здивовані! Медики розкрили неймовірну властивість аспірину

Регулярне вживання аспірину має очевидні переваги в зниженні захворюваності на колоректальний рак у дорослих середнього віку, але також пов'язане з певним ризиком, передають Патріоти України.

Дослідники виявили, що регулярне вживання аспірину було пов'язано з більш низьким ризиком колоректального раку у людей у віці 70 років і старше. Однак ця перевага була значним тільки серед людей, які почали приймати аспірин у віці до 70 років. Люди, які почали регулярно приймати аспірин у віці 70 років і старше, схоже, не отримували ніякої користі.

"Є переконливі докази того, що аспірин може запобігти раку прямої кишки у дорослих від 50 до 70 років", - каже керівник проекту Ендрю Т. Чан.

Ці результати, за словами дослідників, "переконливо свідчать про те, що існує потенційна біологічна різниця в ефекті аспірину в більш старшому віці, що вимагає подальших досліджень".

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...