Регулярне вживання аспірину має очевидні переваги в зниженні захворюваності на колоректальний рак у дорослих середнього віку, але також пов'язане з певним ризиком, передають Патріоти України.
Дослідники виявили, що регулярне вживання аспірину було пов'язано з більш низьким ризиком колоректального раку у людей у віці 70 років і старше. Однак ця перевага була значним тільки серед людей, які почали приймати аспірин у віці до 70 років. Люди, які почали регулярно приймати аспірин у віці 70 років і старше, схоже, не отримували ніякої користі.
"Є переконливі докази того, що аспірин може запобігти раку прямої кишки у дорослих від 50 до 70 років", - каже керівник проекту Ендрю Т. Чан.
Ці результати, за словами дослідників, "переконливо свідчать про те, що існує потенційна біологічна різниця в ефекті аспірину в більш старшому віці, що вимагає подальших досліджень".
Розморожування м’яса при кімнатній температурі - найпоширеніша помилка, яку допускають на кухні. Багато хто просто залишає продукт на столі, щоб той швидше відтанув. Але цей зручний метод може зробити м’ясо небезпечним для вживання - особливо влітку, к...
У середній чашці кави міститься близько 140 мг кофеїну. За даними FDA, безпечна добова норма кофеїну -- до 400 мг, що приблизно дорівнює чотирьом чашкам кави, передають Патріоти України. Доктор наголошує: трохи цукру може покращити роботу мозку, але в...