Ви будете здивовані! Навіщо в чай додавати пшоно

Чай з пшоном — традиційний напій жителів Казахстану. Якщо ви хоча б раз бували в цій цікавій країні, тоді точно бачили чи навіть куштували його. Але мало хто здогадується, що такий напій ще й дуже корисний, передають Патріоти України.

Що дає чай з пшоном для здоров'я

Складно переоцінити користь чаю з пшоном. Він має сечогінну, протизапальну дії, допомагає вивести з організму токсини та зміцнити імунітет. Додатково такий напій покращує стан шкіри, волосся та нігтів, позитивно впливає на метаболізм.

Окрім цього, вживаючи чай з пшоном, ви помітите, що ваші кістки зміцніли, кровообіг покращився, тиск нормалізувався. Він має ранозагоювальні властивості, покращує роботу кишківника та шлунку, знижує кількість цукру в крові.

Фахівці стверджують, що чай з пшоном варто пити для профілактики серцево-судинних захворювань, діабету, онкології, застуди, для лікування певних проблем з ШКТ. Допомагає чай з пшоном схуднути і покращити стан шкіри.

Чому чай з пшоном такий корисний? В пшоні міститься багато вітамінів, зокрема групи В, РР, а також калій, магній та фосфор. До речі, останнього у пшоні значно більше, ніж у м'ясі.

Як правильно заварювати чай з пшоном

Перед додаванням пшона до чаю крупу потрібно попередньо обсмажити. Потім її змішують з гранульованим чаєм і заливають окропом — потрібно взяти одну ложку такої суміші на чашку води. Заварюється чай з пшоном 5-7 хвилин, але не довше — інакше напій вийде надто терпким.

А ви це знали? Що не потрібно додавати у фарш для котлет, щоб не зіпсувати їх

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:30

Домашні котлети – дуже ситна і смачна страва, яку можна готувати з будь-якого м'ясного фаршу, а також і просто з овочів, крабових котлет, а також із печінки. Щоб котлети не розпадалися, потрібно знати деякі кулінарні секрети, передають Патріоти України...

Закуска від якої неможливо відірватися! Баклажани по-корейськи

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:15

Страва має пікантний і вишуканий смак, який сподобається навіть найвибагливішим гурманам, передають Патріоти України. Складові:. 1. Спочатку баклажани нарізають соломкою. Овочі солять, а потім перемішують. Залишають постояти на 15 хвилин. 2. У цей час ...