
Нутриціологи розповіли, що у фруктах, які зустрічаються на прилавках магазинів у несезон, з великою часткою ймовірності міститься величезна кількість пестицидів і нітратів. За їх словами, виробники обробляють плоди хімікатами, щоб ті довше зберігали товарний вигляд, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Особливу увагу приділяйте вибору ранніх яблук, оскільки вони містять дифеніламін — один із найбільш канцерогенних консервантів. Є один спосіб, як визначити, піддавалося яблуко хімічній обробці чи ні. Для цього помістіть його в гарячу воду. Якщо на поверхні утворилася масляниста плівка, фрукт потрібно викинути, пояснили експерти. Також фахівці порадили відмовитися від винограду, полуниці, нектаринів і персиків. Бо навесні ці фрукти найчастіше піддаються хімічній обробці.
Твердий сірий шар на душовій лійці не тільки псує вигляд ванної, а й блокує потік води, поступово пошкоджуючи сантехніку. Замість дорогих та шкідливих хімікатів спробуйте перевірений домашній метод - оцет і поліетиленовий пакет, передають Патріоти Укра...
Підтримувати чистоту у ванній кімнаті буває складно, особливо коли крани та змішувачі покриваються вапняним або мильним нальотом. Замість дорогих хімічних засобів спробуйте перевірений домашній метод - з білого оцту та дитячої олії, передають Патріоти ...