Якщо ви вже почали додавати до свого раціону корисні страви для схуднення, внесли зміни до режиму тренувань і відмовилися від шкідливих звичок, настав час зробити наступний крок. Додайте більше болгарського перцю до свого меню, передають Патріоти України.
Дієтолог Кім Явіц пояснює, чому саме цей овоч – найкращий вибір для тих, хто прагне схуднути. Більше про користь продукту пише видання eatthis.com.
Чому болгарський перець є оптимальним для втрати ваги?
Низька калорійність
"Болгарський перець – це універсальний, смачний і ситний продукт, до того ж він дуже низькокалорійний, що робить його ідеальним для схуднення", – говорить Явіц.
Цей овоч містить всього 39 калорій на чашку – мінімальний вплив на вашу щоденну норму калорій.
Високий вміст клітковини
"Окрім низького вмісту калорій, болгарський перець містить близько трьох грамів клітковини на чашку та має високий рівень води. Згідно з одним із великих досліджень, вживання їжі з високим вмістом води та клітковини позитивно впливає на процес схуднення", – додає вона.
Вітамін С як додаткова перевага
Ще однією сильною стороною болгарського перцю є високий рівень вітаміну С.
"Чашка червоного болгарського перцю містить приблизно 190 міліграмів вітаміну С – це вдвічі більше від рекомендованої добової норми для дорослої людини. У невеликому дослідженні було виявлено, що люди з достатньою кількістю вітаміну С спалювали на 25% більше жиру під час фізичних навантажень у порівнянні з тими, у кого спостерігався його дефіцит", – пояснює Явіц.
Як збільшити кількість болгарського перцю в раціоні?
Якщо ви хочете споживати більше болгарського перцю, є безліч способів включити його до свого щоденного меню. Явіц рекомендує додати нарізаний кубиками перець разом із цибулею до яєчні на сніданок, перекушувати міні-болгарським перцем з хумусом між прийомами їжі або додавати смажений перець до салату під час обіду.
"Мій улюблений рецепт для вечері – це фарширований перець: заповнюю його сумішшю приправленого нежирного яловичого фаршу, цибулі, часнику, помідорів і трохи сиру, а потім запікаю до м’якості", – ділиться вона своїм рецептом.
Чи важливий колір перцю?
Перед тим як вирушити до кухні, Явіц пояснює цікаву деталь про болгарський перець: "Жовтий, помаранчевий і червоний перець походять з тієї ж рослини, що й зелений, просто вони більш стиглі", – зазначає дієтолог.
Вона підкреслює, що незалежно від кольору, всі види болгарського перцю мають однакову калорійність та склад макроелементів.
"Однак кольори мають значення з точки зору корисних речовин. Наприклад, у помаранчевому перці міститься антиоксидант лютеїн, який допомагає зменшувати запалення. А червоний перець є багатим джерелом бета-каротину, який сприяє здоров’ю очей. Тому варто чергувати різні кольори, щоб отримати максимум користі", – підсумовує Явіц.
Їжа впливає на роботу мозку, підтримуючи або погіршуючи пам’ять та когнітивні функції. Зокрема, додавання до раціону ягід журавлини може сприяти збереженню гостроти розуму та підтримки мозку у зрілому віці, передають Патріоти України. Про це свідчить д...
Багато хто відкриває їх, щоб барабан висохнув всередині. Але, виявляється, так робити не варто, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Часто після того, як завершується прання, дверцята пральної машини залишають відчиненими. Вважається, що та...