Ви будете здивовані! Названо найкращий овоч для схуднення

Якщо ви вже почали додавати до свого раціону корисні страви для схуднення, внесли зміни до режиму тренувань і відмовилися від шкідливих звичок, настав час зробити наступний крок. Додайте більше болгарського перцю до свого меню, передають Патріоти України.

Дієтолог Кім Явіц пояснює, чому саме цей овоч – найкращий вибір для тих, хто прагне схуднути. Більше про користь продукту пише видання eatthis.com.

Чому болгарський перець є оптимальним для втрати ваги?

Низька калорійність

"Болгарський перець – це універсальний, смачний і ситний продукт, до того ж він дуже низькокалорійний, що робить його ідеальним для схуднення", – говорить Явіц.

Цей овоч містить всього 39 калорій на чашку – мінімальний вплив на вашу щоденну норму калорій.

Високий вміст клітковини

"Окрім низького вмісту калорій, болгарський перець містить близько трьох грамів клітковини на чашку та має високий рівень води. Згідно з одним із великих досліджень, вживання їжі з високим вмістом води та клітковини позитивно впливає на процес схуднення", – додає вона.

Вітамін С як додаткова перевага

Ще однією сильною стороною болгарського перцю є високий рівень вітаміну С.

"Чашка червоного болгарського перцю містить приблизно 190 міліграмів вітаміну С – це вдвічі більше від рекомендованої добової норми для дорослої людини. У невеликому дослідженні було виявлено, що люди з достатньою кількістю вітаміну С спалювали на 25% більше жиру під час фізичних навантажень у порівнянні з тими, у кого спостерігався його дефіцит", – пояснює Явіц.

Як збільшити кількість болгарського перцю в раціоні?

Якщо ви хочете споживати більше болгарського перцю, є безліч способів включити його до свого щоденного меню. Явіц рекомендує додати нарізаний кубиками перець разом із цибулею до яєчні на сніданок, перекушувати міні-болгарським перцем з хумусом між прийомами їжі або додавати смажений перець до салату під час обіду.

"Мій улюблений рецепт для вечері – це фарширований перець: заповнюю його сумішшю приправленого нежирного яловичого фаршу, цибулі, часнику, помідорів і трохи сиру, а потім запікаю до м’якості", – ділиться вона своїм рецептом.

Чи важливий колір перцю?

Перед тим як вирушити до кухні, Явіц пояснює цікаву деталь про болгарський перець: "Жовтий, помаранчевий і червоний перець походять з тієї ж рослини, що й зелений, просто вони більш стиглі", – зазначає дієтолог.

Вона підкреслює, що незалежно від кольору, всі види болгарського перцю мають однакову калорійність та склад макроелементів.

"Однак кольори мають значення з точки зору корисних речовин. Наприклад, у помаранчевому перці міститься антиоксидант лютеїн, який допомагає зменшувати запалення. А червоний перець є багатим джерелом бета-каротину, який сприяє здоров’ю очей. Тому варто чергувати різні кольори, щоб отримати максимум користі", – підсумовує Явіц.

Народні прикмети на 14 березня. Чому у Венедиктів день треба бути особливо уважними до домашніх тварин

п’ятниця, 14 березень 2025, 7:05

Народні прикмети на 14 березня. Чому у Венедиктів день треба бути особливо уважними до домашніх тварин і гострих предметів. 14 березня за новим стилем (27 березня за старим) християни східного обряду згадують преподобного Венедикта, а також благовірног...

Ви будете здивовані! Які продукти викликають депресію

четвер, 13 березень 2025, 23:10

Деякі продукти можуть впливати на наш настрій і навіть сприяти розвитку депресії через вплив на рівень цукру в крові, гормональний баланс або нейромедіатори в мозку. Ось кілька продуктів, які можуть негативно впливати на психічне здоров'я та викликати ...