Ви будете здивовані! Названо найшкідливішу кашу, яку потрібно виключити із раціону харчування

Каші входять до раціону харчування більшості українців, але не всі вони корисні для організму. Названо найшкідливішу кашу, вживання якої краще обмежити, передають Патріоти України.

Виявляється, найменш корисною для здоров'я є кукурудзяна каша. У ній багато вітамінів та мікроелементів, які позитивно впливають на стан шкіри, волосся та зубів, а також на роботу нервової системи. Водночас вона містить дуже багато глюкози – простого вуглеводу.

Організм швидко засвоює такий продукт, а це призводить до різкого стрибка рівня цукру в крові. У великій кількості виділяється інсулін та накопичуються жирові відкладення. Люди, які часто їдять таку кашу, часто страждають від зайвої ваги.

Діабетикам не можна їсти її через високий глікемічний індекс. Значний рівень цукру в каші також погіршує функції підшлункової залози та збільшує ризик розвитку серцево-судинних хвороб. Кукурудзяна каша - алергенний продукт, тому багатьом краще відмовитися від неї.

Регулярне вживання кукурудзяної каші призводить до посилення перистальтики кишківника, у людини може боліти шлунок. Люди, які страждають від проблем із шлунково-кишковим трактом, не слід вживати такий гарнір. У цій каші мало клітковини, що знижує її поживну цінність у порівнянні з іншими видами круп.

Нагадаємо, що вперше подрібнені зерна кукурудзи почали вживати на території Мексики. Там цю жовт крупу почали називати "маїсом". Вважається, що цій злаковій культурі понад 8000 років

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.