Каші входять до раціону харчування більшості українців, але не всі вони корисні для організму. Названо найшкідливішу кашу, вживання якої краще обмежити, передають Патріоти України.
Виявляється, найменш корисною для здоров'я є кукурудзяна каша. У ній багато вітамінів та мікроелементів, які позитивно впливають на стан шкіри, волосся та зубів, а також на роботу нервової системи. Водночас вона містить дуже багато глюкози – простого вуглеводу.
Організм швидко засвоює такий продукт, а це призводить до різкого стрибка рівня цукру в крові. У великій кількості виділяється інсулін та накопичуються жирові відкладення. Люди, які часто їдять таку кашу, часто страждають від зайвої ваги.
Діабетикам не можна їсти її через високий глікемічний індекс. Значний рівень цукру в каші також погіршує функції підшлункової залози та збільшує ризик розвитку серцево-судинних хвороб. Кукурудзяна каша - алергенний продукт, тому багатьом краще відмовитися від неї.
Регулярне вживання кукурудзяної каші призводить до посилення перистальтики кишківника, у людини може боліти шлунок. Люди, які страждають від проблем із шлунково-кишковим трактом, не слід вживати такий гарнір. У цій каші мало клітковини, що знижує її поживну цінність у порівнянні з іншими видами круп.
Нагадаємо, що вперше подрібнені зерна кукурудзи почали вживати на території Мексики. Там цю жовт крупу почали називати "маїсом". Вважається, що цій злаковій культурі понад 8000 років
Печінка — це важливий орган, який легко пошкодити певною їжею та нездоровим раціоном. Зокрема, алкоголь може спричинити жирову хворобу, а шкідлива їжа часто призводить до неалкогольної жирової хвороби печінки, яка може вплинути на її функцію, передають...
Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...