Ви будете здивовані! Названо популярні продукти, які містять більше кальцію, ніж склянка молока

Кальцій є важливим мінералом, який необхідно споживати щоденно, оскільки він сприяє підтримці здоров'я кісток та допомагає організму поглинати важливі поживні речовини, такі як вітамін D. Оскільки наш організм не здатен виробляти цей мінерал самостійно, необхідно отримувати його з їжі, передають Патріоти України.

Крім традиційних молочних продуктів, існує багато інших продуктів, багатих на кальцій. Згідно з даними Міністерства сільського господарства США, одна склянка 1% молока містить близько 305 міліграмів мінералу. Втім, існують альтернативи, які можуть забезпечити навіть більше кальцію, пише eatthis.com. Нижче наведемо п’ять прикладів продуктів та напоїв, що містять більше кальцію, ніж одна склянка молока.

Тофу

Півсклянки тофу з додаванням сульфату кальцію містять 434 міліграми кальцію. Це на 100 міліграмів більше, ніж у склянці коров'ячого молока.

Шпинат

Тарілка вареного шпинату містить 250 міліграмів кальцію. Якщо додати ще чверть тарілки, ви отримаєте більше кальцію, ніж в одній склянці молока.

Мигдалеве молоко

Мигдаль є чудовим джерелом кальцію, забезпечуючи близько 75 міліграмів на 30 грамів. Однак одна чашка збагаченого рослинного молока з мигдалю ще багатша на кальцій – містить аж 450 міліграмів.

Сардини (з кістками)

Одна банка сардин з кістками містить приблизно 325 міліграмів кальцію. Спробуйте їх з цільнозерновими крекерами або крекерами на основі насіння, а також з хрустким білим вином – це може стати вашим улюбленим перекусом.

Апельсиновий сік

Чашка апельсинового соку без м’якоті, збагаченого кальцієм і вітаміном D, містить 350 міліграмів кальцію, що складає приблизно 25% рекомендованої добової норми. Крім того, цей напій забезпечує 100% вашої добової потреби у вітаміні С.

Знижують тиск та захищають від інсульту! Названо фрукти. які варто включити в раціон

четвер, 25 липень 2024, 15:37

Якщо регулярно їсти ці ягоди та фрукти, можна назавжди забути про проблеми із серцево-судинною системою, передають Патріоти України. Одним із найважливіших факторів розвитку хвороб серця й судин є недостатнє вживання фруктів. Але потрібно знати, які са...

"Тим, кому це все ще подобається, амінь": Мережу розбурхало відео, як енергетик виглядає під мікроскопом

четвер, 25 липень 2024, 15:24

Чоловік поділився відео про те, який вигляд має енергетичний напій під мікроскопом. Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Користувач TikTok, відомий як micromagic6, спричинив справжній переполох, опублікувавши ролик, що показує, який вигляд м...