Яка найкорисніша риба для літніх людей, як її правильно вживати: пояснення лікарів, передають Патріоти України.
Розповідаємо, яку рибу не можна їсти людям похилого віку, чим замінити продукт, у якому вигляді рибу вживати найкраще.
Лікарі рекомендують літнім людям уважно стежити за своїм харчуванням. Оскільки після 50 років організм гірше засвоює їжу, зокрема ту, яка містить багато жирів. Тому медики радять їсти менше важкої жирної їжі. Зокрема, людям похилого віку варто утриматися від жирних видів риб – скумбрії та лосося, адже вони можуть стати причиною розвитку атеросклерозу.
Натомість, усім, кому за 60, краще вживати білу рибу, яка також вкрай корисна для здоров’я, але містить значно менше жирів. Найкориснішими видами риби для літніх людей лікарі вважається оселедець і короп.
Оселедець багатий на селен – це природна антиоксидантна сполука, яка захищає клітини організму від окиснення. Рекомендована денна норма риби – 50 грамів. Короп рекомендований лікарями для щоденного вживання, адже ця риба є потужним джерелом якісного білка. Короп сприяє налагодженню процесів травлення, покращенню функціонування спинного та головного мозку. Також допомагає відновленню нормального стану слизових оболонок та запобігає передчасному старінню шкіри.
Риба містить купу вітамінів, мінералів та кілька видів поліненасичених жирних кислот, тому вважається безцінним продуктом для здоров’я людини. За рахунок вмісту білка, всі види риб допомагають зміцненню кісток, зубів, нігтів та волосся.
Біла й червона риба містить вітаміни групи В, які підтримують належну роботу мозку й нервової системи, захищаючи від старечих захворювань – деменції та хвороби Альцгеймера. За рахунок вмісту вітаміну А продукт впливає на покращення зору, зміцнення імунітету й серцево-судинної системи.
Також риба – це потужне джерело поліненасичених жирних кислот омега-3, які сприяють здоров'ю серця, легень, кровоносних судин, імунної та ендокринної систем. За рахунок вмісту кальцію та вітаміну D всі види риби захищають від крихкості кісткової тканини, утрати м’язів та вірусних захворювань. У рибі містяться йод і залізо, які необхідні для роботи серцево-судинної системи та вироблення гормонів щитовидної залози.
Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...
Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...