Старіння - процес неминучий, але неправильне харчування та шкідливі звички можуть прискорити його. Названо три найнебезпечніші напої для шкіри: вони провокують появу зморшок, передають Патріоти України.
Велика кількість цукру та хімічних домішок сприяють ослабленню еластичності шкіри, утворенню пігментних плям, зневодненості та появі зморшок. Краще обмежити вживання наступних напоїв.
Чашка кави – відмінний початок дня, але тільки якщо вона свіжа, а не оброблена і з великою кількістю цукру. У такому напої зазвичай багато добавок - підсолоджувачів і жирів, ароматизаторів, барвників і сиропів, які у сукупності сушать шкіру.
"У такій каві повно токсинів, які можуть зробити шкіру сухою та зневодненою, особливо при надмірному вживанні", - зазначив косметичний хірург-дерматолог Надір Казі
За словами фахівця, кофеїн дає приплив бадьорості, але така кава може позбавляє шкіру сяйва і поступово призводить до її в'янення.
Засновник науково-дослідного інституту геліотерапії та експерт зі здоров'я шкіри Хосе Мієр повідомив, що регулярне вживання енергетичних напоїв призводить до темних кіл під очима та тонких зморшок під ними. Такі напої активізують роботу мозку, що призводить до поганого сну та набряку очей.
Кофеїн пригнічує здатність організму прибирати рідину з тканин. Вона накопичується у тканинах під очима. Кофеїн також звужує кровоносні судини у цій зоні, що збільшує кровотік та набряклість. До того ж енергетичні напої мають сечогінний ефект.
Газовані напої з цукром містять шкідливі для організму хімічні речовини і викликають запалення та передчасну появу зморшок. Фосфор, кофеїн та калій вимивають мінерали з кісток, а також можуть пошкоджувати клітини організму.
Глюкова та фруктоза, що міститься у солодкій газівці, зв'язують амінокислоти, які присутні у колагені та еластині, і підтримують дерму. Це призводить до тьмяного кольору обличчя та швидкого утворення зморшок. Оптимальний напій для здоров'я організму та відмінного стану шкіри – вода.
Кава - улюблений напій багатьох людей, який бадьорить і допомагає прокинутися. Проте, незважаючи на корисні властивості, не всім варто вживати каву. Існує низка захворювань та станів, при яких від цієї популярної напої краще відмовитись або принаймні о...
Соя - популярна бобова культура, що походить з Азії і вже давно є основною частиною кухні в Китаї, Японії та Кореї, передають Патріоти України. В Європу вона прийшла у XIX столітті завдяки австрійському професору Хаберланду, який сприяв її адаптації до...