Ви будете здивовані! Ось чому треба їсти яйця щодня

Результати дослідження, в якому взяли участь понад 20 тисяч осіб, були приголомшливими, передають Патріоти України.

В літньому віці багато людей страждають на остеопороз. Лікарі в такому разі рекомендують вживати побільше продуктів, які багаті кальцієм, зокрема, зелень та молочні продукти. Але під час одного з досліджень науковці зробили досить цікаве відкриття.

Про дослідження написали в Health. Виявляється, людям, у яких є певні проблеми зі щільністю кісток, дуже важливо регулярно вживати курячі яйця.

В науковому експерименті взяли участь понад 20 тисяч людей літнього віку. Вчені проаналізували дані, які були взяті за період від 2005 до 2018 року.

Як показало дослідження, у тих людей, які щодня вживали не менше 100 г яєць (а це близько двох середніх), кістки, які розміщуються в поперековому відділі хребта і стегнах, мали значно вищий рівень мінеральної густини.

Пов'язали це науковці з тим, що яйця позитивно впливають на вироблення організмом одного з ферментів, який відповідає за зміцнення кісток. В них міститься вітамін D, який потрібен для кращого засвоєння кальцію.

А ще яйця містять цинк, білок та багато інших мінералів, які в загальному позитивно впливають на здоров'я кісток.

Це така смакота! Як запекти гомілки за 30 хвилин на вечерю

четвер, 4 липень 2024, 8:08

Якщо гості кажуть, щоб за годину відкривати двері, то ось вам у поміч швидка вечеря. Щоб запекти гомілки за 30 хвилин, треба, щоб вони були в холодильнику або швиденько купити. Без цієї умови швидкої страви не буде, передають Патріоти України. Гомілки ...

А ви це знали? Що буде з організмом, якщо щодня пити газовані напої

четвер, 4 липень 2024, 7:53

Неодноразово було сказано, що щоденне вживання газованих напоїв, навіть дієтичних, може суттєво нашкодити вашому здоров'ю. Однак, попри застереження більшість людей продовжує практично щоденно вживати такі напої, навіть не здогадуючись про можливі насл...