Ви будете здивовані результатом: Вчені назвали несподівану користь сиру - зміцнює організм і допомагає схуднути

Дослідження вчених про корисні властивості сиру показали, що цей продукт має унікальні особливості, про які раніше навіть не підозрювали. Які корисні властивості вчені виявили у сиру, розповіли у виданні The Telegraph, зазначають Патріоти України.

Сир може допомагати в боротьбі із зайвою вагою, зміцнювати імунітет і навіть запобігає деякі види раку. У дослідженні взяли понад 1500 добровольців. За їх харчовими звичками спостерігали протягом декількох років і ось, що з'ясували:

  • Сир допомагає боротися із зайвою вагою.
  • Сир не завжди підвищує рівень холестерину.
  • Сир допомагає позбутися від частих перекусів, оскільки наповнює організм насиченими жирними кислотами.
  • Сир корисний при низькому артеріальному тиску.
  • Сир ефективний для профілактики діабету 2 типу, серцево-судинних захворювань і раку.

Запобігає захворюванням печінки

Такі сорти сиру як Брі, чеддер та інші витримані – здатні продовжити тривалість життя на 25% і запобігти захворюванням печінки. У сирі є хімічна сполука спермідин, яка допомагає запобігти фіброзні утворення в печінці та знижує ризик розвитку гепатоцелюлярної карциноми.

Зміцнює імунну систему

Один шматочок сиру щодня допомагає зміцнити імунну систему у людей похилого віку. Сир з пробіотиками особливо в цьому корисний.

Впливає на тривалість життя

Сир потрапив у дослідження вчених з Данії під назвою "французький парадокс". Медики вивчали спосіб життя французів, щоб зрозуміти, що саме дозволяє їм довше залишатися здоровими, життєрадісними та активними. Виявилося, що вони регулярно вживають продукти з високою кількістю насичених жирів, в тому числі й сир.

В середньому, кожен француз за рік з'їдає майже 24 кг сиру. Це допомагає їм знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань і підвищити тривалість життя. Масляна кислота, яка міститься в сирі, прискорює процес метаболізму і знижує ризик розвитку ожиріння.

Сир допомагає схуднути

Як з'ясували вчені в результаті дослідження, люди, які вживали від трьох до п'яти порцій сиру або молочних продуктів в день, швидше за все схудли. Також у них був низький кров'яний тиск і менше жиру в шлунку.

Сир впливає на розумові здібності

Регулярне вживання сиру покращує розумові та когнітивні здібності людини. Особливо цей продукт добре впливає на візуально-просторову, вербальну і робочу пам'ять.

Це варто знати! Що робити, щоб картопля на деруни не темніла

субота, 20 квітень 2024, 10:14

Господині знають, що картопля після нарізання чи натирання має властивість темніти. Якщо ви готуєте деруни, то я одна хитрість, що й колір збереже і страву зробить набагато ніжнішою, передають Патріоти України. Деруни після смаження матимуть світлий в...

От у чому секрет! Як зберегти соковитість грудки в процесі смаження

субота, 20 квітень 2024, 9:13

Багато хто знає про те, що куряче філе є дуже складним м’ясом для смаження, оскільки в процесі термічної обробки втрачає соковитість. Тому грудка часто виходить сухою. Однак при правильному методі смаження цього можна уникнути. Які секрети у цьому допо...