Ви будете здивовані! Що буде з організмом, якщо кожного дня їсти ківі

Ківі - це не лише яскравий та смачний фрукт, це надзвичайно корисний продукт для нашого здоровʼя. На сторінці Healthy To Me розповіли, як вплине на наш організм щоденне вживання ківі, передають Патріоти України.

Яскрава шкіра

Ківі — чудове джерело вітаміну С. Він, зі свого боку, є важливим для виробництва колагену — білка, що підтримує пружність та еластичність шкіри. Вітамін С також має потужні антиоксидантні властивості. Вони допомагають боротися з вільними радикалами, що можуть пошкодити клітини шкіри та сприяти старінню. Регулярне вживання ківі може допомогти зменшити видимі ознаки старіння, пігментні плями та підтримувати здоровий колір обличчя.

Покращення якості сну

Ківі містить серотонін — нейромедіатор, який допомагає регулювати цикл сну. Тож вживання ківі може допомогти швидше заснути та підтримувати глибокий сон. Це може виявитися корисним для тих, хто страждає від безсоння або порушень сну.

Здоров’я кишківника

М’яка текстура ківі та високий вміст клітковини сприяють нормалізації роботи кишківника. Клітковина допомагає покращити перистальтику кишківника, а це допомагає уникнути запорів. Крім того, ківі містить ензим актинидин, який полегшує травлення білків і може зменшити здуття живота.

Здоров'я серця

Ківі багатий на калій, який допомагає підтримувати нормальний рівень артеріального тиску, знижуючи навантаження на серце і судини. Також у ківі містяться такі антиоксиданти як флавоноїди. Вони допомагають запобігти окисленню холестерину, що може зменшити ризик серцево-судинних захворювань. Калій і клітковина, що містяться в ківі, працюють разом, щоб підтримувати здоров'я серцево-судинної системи.

Загалом, включення ківі у ваш раціон може стати простим і смачним способом покращення вашого загального здоров’я та самопочуття.

Все просто! Чим відчистити сковорідки від старого нагару до блиску всього за 2 хвилини

субота, 22 листопад 2025, 18:45

Сковороди - незамінний кухонний посуд на кухні, який може дуже довго прослужити, якщо його правильно зберігати й експлуатувати. Але, ще дуже важливо знати, як правильно і чим мити сковороди, а чим не можна.Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами ...

Як довго можна тримати м’ясо в морозилці - більшість робить цю фатальну помилку

субота, 22 листопад 2025, 18:15

Чи знаєте ви, що неправильне заморожування м’яса може не лише зіпсувати його смак, а й завдати шкоди здоров’ю? Багато людей допускають одну поширену помилку - тримають м’ясо в морозилці занадто довго, навіть не підозрюючи про наслідки, передають Патріо...