Ви будете здивовані! Що можна приготувати з пожовклого сала, яке довго зберігається в холодильнику

Сало часто зберігається у холодильнику по кілька місяців. Якщо про нього забути і дістати через півроку, то продукт може мати нетоварний вигляд. Зокрема, сало з часом жовтіє, але це не означає, що його більше не можна використовувати в їжу, передають Патріоти України.

Чим довше сало лежить у холодильнику, тим воно стає жовтішим. Вживати таке сало в їжу можна. Але потрібно розуміти, що смак та аромат такого сала будуть не такі, як у свіжого.

Щоб повторно використати сало, можна дати йому друге дихання, пропустивши через м'ясорубку. Таке сало можна сміливо додавати в борщ, використовувати як смалець. Зберігайте сало у скляній банці, додавши до нього часник, і трохи посоливши. Також можна розтерти сало та порізаний часник у ступці, і у вас вийде намазка на бутерброди.

Щоб сало не псувалося, його потрібно правильно зберігати у холодильнику. Сало швидко вбирає неприємні запахи камери або виражені аромати делікатесів, тому кожен шматок потрібно щільно загорнути в пергамент, газету або тканину, потім у харчову плівку або поліетиленовий пакет, і зберігати в холодильнику в дальньому ящику. Якщо сало законсервувати, або закоптити холодним або гарячим способом, воно зберігатиметься довше.

Це може здивувати! ТОП-10 причин, чому взимку потрібно пити ще більше води

понеділок, 15 грудень 2025, 18:30

Взимку ми часто забуваємо про питний режим, адже спрага відчувається значно менше, ніж у спеку. Проте саме в холодний сезон організм особливо потребує води, щоб підтримувати імунітет, шкіру та енергію, передають Патріоти України. Сухе повітря, опалення...

Це може здивувати! Кардіохірург назвав продукти, які "активно отруюють" організм

понеділок, 15 грудень 2025, 17:56

Відомий кардіохірург доктор Джеремі Лондон опублікував відео, в якому назвав чотири категорії продуктів і напоїв, яких, на його думку, варто категорично уникати, оскільки вони активно отруюють організм. Відповідний ролик розміщений у TikTok, передають ...