Ви будете здивовані! Що можна приготувати з пожовклого сала, яке довго зберігається в холодильнику

Сало часто зберігається у холодильнику по кілька місяців. Якщо про нього забути і дістати через півроку, то продукт може мати нетоварний вигляд. Зокрема, сало з часом жовтіє, але це не означає, що його більше не можна використовувати в їжу, передають Патріоти України.

Чим довше сало лежить у холодильнику, тим воно стає жовтішим. Вживати таке сало в їжу можна. Але потрібно розуміти, що смак та аромат такого сала будуть не такі, як у свіжого.

Щоб повторно використати сало, можна дати йому друге дихання, пропустивши через м'ясорубку. Таке сало можна сміливо додавати в борщ, використовувати як смалець. Зберігайте сало у скляній банці, додавши до нього часник, і трохи посоливши. Також можна розтерти сало та порізаний часник у ступці, і у вас вийде намазка на бутерброди.

Щоб сало не псувалося, його потрібно правильно зберігати у холодильнику. Сало швидко вбирає неприємні запахи камери або виражені аромати делікатесів, тому кожен шматок потрібно щільно загорнути в пергамент, газету або тканину, потім у харчову плівку або поліетиленовий пакет, і зберігати в холодильнику в дальньому ящику. Якщо сало законсервувати, або закоптити холодним або гарячим способом, воно зберігатиметься довше.

Замість кави: Названо напій, що заряджає енергією та спалює жир

неділя, 24 серпень 2025, 12:13

Все більше лікарів та експертів з інтегративної медицини сходяться на думці: найкращий спосіб почати день - зелений чай із лимоном, передають Патріоти України. Докторка Юдін Гаррі, яка працює у швидкій та практикує інтегративну медицину, називає цей на...

Це може здивувати! Що запахи тіла розкажуть про ваше здоровʼя та хвороби

неділя, 24 серпень 2025, 10:59

Ми виділяємо цілий фонтан хімічних речовин із різними запахами через пори шкіри та під час дихання. Деякі з них можуть сигналізувати про те, що ми хворіємо, і їх можна використовувати для діагностики хвороб - іноді навіть за кілька років до появи симпт...