У черешні міститься велика кількість вітамінів, які корисні для самопочуття людини, передають Патріоти України.
21 ягода дає 12% денної норми клітковини й фітонутрієнтів, а також калію і вітаміну С, розповіла дієтологиня Мая Феллер. Експертка назвала шість корисних властивостей черешні.
Ягода позитивно впливає на шкіру, тому що є великим джерелом вітаміну С і поліфенолів, які необхідні для підтримки здоров'я шкіри.
Черешня знімає запалення і біль, бо має антоціани, які можуть нейтралізувати ферменти, що викликають запалення тканин, подібно ібупрофену.
Ця ягода здатна покращити сон. Якщо їсти черешню за годину до сну, то вона може стабілізувати режим. Черешня також є великим джерелом клітковини, що запобігає розвитку серцево-судинних захворювань.
Ягода має нижчий глікемічний індекс, ніж інші фрукти. Людям з підвищеним рівнем цукру постійно треба його понижувати. Також черешні рекомендують їсти, бо вони покращують вироблення інсуліну та підтримують оптимальний рівень глюкози. Рекомендована доза – 100-150 г за прийом.
В Одесі встановили рекорд цін на черешню. Ягоди продавали з оригінальним цінником: ціна за кілограм – 500 грн, покуштувати одну ягідку – 7 грн. Інший сорт черешні коштував 680 грн.
Сезон закруток у самому розпалі: українські господині активно готують банки з овочами, фруктами та соусами, аби взимку мати домашні запаси. Проте не всі продукти підходять для консервації, а деякі можуть швидко зіпсуватися, вибухнути у банках або стати...
Дачники, які вирощують на своїх ділянках овочі, ягоди та фрукти, знають про небезпечні для майбутнього врожаю захворювання культур, в першу чергу грибкові. Виникненню захворювань, зокрема, сприяє зайва волога, як це буває, наприклад із полуницею, на як...