Ви будете здивовані! Скільки можна зберігати сало в холодильнику

Якщо сало не заморожене, то термін його зберігання досить короткий, передають Патріоти України.

Сало для кожного українця – це той продукт, без якого не обійтися. Тому всі люблять робити стратегічні запаси цього національного смаколика. Сало досить просто зберігати, то чому б ним не запастися? Його можна пересипати сіллю, маринувати в улюблених спеціях чи просто покласти до морозилки, щоб потім нарізати на тоненькі шматочки та смакувати з цибулею й часником. Розповідаємо, як зберігати сало, скільки часу його можна тримати в холодильнику чи погребі.

Як зберігати сало: корисні поради

Головне, сало повинне зберігатися у прохолодному місці. За кімнатної температури продукт "постаріє" за 5-7 днів, стане жовтуватим і матиме специфічний запах. Якщо сало забути на місяць-два в холодильнику, то з ним трапиться така сама історія. Його вже не можна буде вживати, через процес окиснення продукт втрачає свої корисні властивості та може нашкодити здоров’ю.

Скільки може лежати сало в холодильнику

  • В холодильнику. Свіже сало чудово зберігається в холодильнику за температури не вище 6 градусів упродовж 4-5 днів. Щоб продукт не обвітрювався і не "взяв" інші запахи, він не повинен контактувати з іншою їжею. Сало найкраще збереже свої смакові властивості, якщо його загорнути в пергаментний папір, харчовий пакет чи пластиковий контейнер. Копчене сало рекомендовано з’їсти за тиждень. Якщо ви замаринували продукт, то його можна тримати в холодильнику до 3 місяців.
  • В морозилці. Якщо ви вирішилися запастися салом на тривалий термін, його краще розкласти по герметичним пакетам і зберігати в морозилці. Свіже сало можна зберігати до 30 днів, солоне та мариноване лежатиме до 12 місяців. Якщо ви відрізаєте шматок, не варто розморожувати сало повністю, візьміть гострий ніж і наріжте його тоненькими слайсами у тій кількості, яка вам потрібна. Коли не буде світла, холод у морозильній камері триматиметься ще 2 дні, тому сало не розтане.
  • У погребі чи підвалі підвищена вологість. Тому тут необхідно тримати сало лише сухої засолки в банках чи мариноване в розсолі.

Користь чи таки шкода? Чи можна їсти яйця щодня - відповідь експертів

п’ятниця, 11 жовтень 2024, 18:37

Яйця асоціюються у нас насамперед зі сніданком. Яєшня, круто зварені яйця, некруто зварені яйця, омлет… Способи їх приготування можна перераховувати нескінченно. Але чи можна їсти яйця щодня? Чи не має це негативного впливу на наше здоров'я і, перш за ...

Ви будете здивовані ефектом! ТОП-5 харчових звичок, які пришвидшують схуднення

п’ятниця, 11 жовтень 2024, 13:00

Маючи на меті покращення форми та зниження частки жиру у тілі, слідкуйте за своїм харчуванням, щоб схуднути без негативних наслідків. Зокрема, саме здорові звички можуть допомогти вам досягти цілей без стресу, передають Патріоти України. Контролюйте св...