Пельмені – популярне блюдо: готується швидко, смак відмінний. Але саме тому, що для його приготування потрібно трохи часу, воно стає частим гостем на столі (особливо у людей зайнятих або не обтяжених сім'єю) і, як наслідок, приїдається. А адже напівфабрикат не тільки відварюють! Якщо знати, як посмажити пельмені на сковороді, то можна урізноманітнити своє меню, і гостей, наскочили без попередження, пригостити, передають Патріоти України.
Відварені пельмені стали для наших країв стравою звичним, а от смажені готуються значно рідше, хоча процес не передбачає ніяких труднощів. Готові пельмені покриті хрусткою скоринкою, смакують зі сметаною, овочами, чудово підходить як закуска до пива. А найголовніше – якщо вони охолонуть, то розігріти їх не залишить праці, вони не втратять своїх смакових якостей. Більше того, обсмажити в маслі можна і відварені пельмені, і свіжоприготовані, і заморожені. Рецептів приготування безліч - обирайте на свій смак. Так як же посмажити пельмені на сковороді смачно і апетитно?
Як посмажити пельмені на сковороді?
Як смажити на пельмені сковороді: рецепти на різні випадки життя
Для того щоб посмажити пельмені, знадобиться:
глибока сковорода з товстими стінками;
рослинне або вершкове масло;
сіль, спеції
Смажимо відварені пельмені
Трапляється, що пельмені зварені на вечерю, стають сніданком. Можна поставити їх в мікрохвильовку, але навіть гарячими вони залишаться водянистими і слизкими. Для того щоб отримати смачне і ситне блюдо на початку дня, пельменів потрібно дати постояти в друшляку, поки стече рідина. Вода неприємно бризкається і «стріляє» на сковороді при контакті з жиром. В цей час глибоку сковороду поставити на вогонь, розігріти масло рослинне або вершкове. На останньому пельмені виходять більш ніжними, м'якими, а на рослинному – більш хрусткими. У гаряче масло викласти борошняні вироби і обсмажувати без кришки протягом 5 хвилин з кожного боку.
Смажимо свіжі пельмені
Як посмажити пельмені на сковороді?
Свіжі – це означає, домашні, щойно приготовані і ще не побували в морозильнику. Їх поміщають на сковороду з розігрітим маслом, обсмажують до утворення золотистої скоринки. На відміну від варених пельменів, у свіжому напівфабрикаті знаходиться сире м'ясо, тому часу на приготування їжі повинно бути витрачено більше. 10-15 хвилин пельмені смажаться на середньому вогні під кришкою, а потім її можна зняти, щоб отримати хрустку скоринку.
Смажимо заморожені пельмені
Як посмажити пельмені на сковороді?
Як правильно смажити пельмені на сковороді, якщо вони заморожені? Хитрість полягає в тому, що для початку необхідно дати випаруватися вологи, замерзлої під час зберігання. Робити це потрібно не поспішаючи. Нехай пельмені нудяться під кришкою в глибокій сковороді. Після того як вони відтануть, в сковороду необхідно додати олії і обсмажувати їх з усіх сторін.
Кількість олії (у всіх випадках) може значно коливатися. Хтось любить «пельмені фрі», обсмажені в киплячому маслі, що покриває тісто повністю. Комусь достатньо невеликої кількості жиру, необхідного лише для того, щоб продукт не пригоріла і не прилип до сковороді.
Що ще додати?
До пельменів можна додати інші продукти (наприклад, сир, сметану, овочі) і отримати зовсім інше блюдо.
Рецепт смажених пельменів з сиром
Як посмажити пельмені на сковороді?
Інгредієнти:
05 кг пельменів;
01-015 л рослинного масла;
01-015 кг твердого сиру;
спеції.
Приготування:
Смажити пельмені слід описаним вище способом. В цей час 100-150 г твердого сиру необхідно потерти на крупній тертці, а такий же шматочок вершкового масла – розтопити і додати до нього спеції (суміш для пельменів, сушені овочі, базилік, петрушку). Практично доведені до готовності пельмені розподіляють рівномірним шаром по дну сковороди, заливають розтопленим маслом і посипають сиром. Якщо сковороду поставити в духовку на 7-10 хвилин, то пельмені покриються хрусткою скоринкою. Якщо залишити на плиті і закрити кришкою, сир стане м'яким і тягучим.
Пельменний омлет
Як посмажити пельмені на сковороді?
Інгредієнти:
05 кг пельменів;
3 яйця;
01 л молока;
зелена цибуля;
приправа;
1 ст. л. борошна.
Приготування:
Основа страви – та ж, смажений напівфабрикат. Поки він обробляється на сковорідці, збивають молоко з яйцями, додають борошно і спеції, добре перемішують. Пельмені викладають рівним шаром і заливають приготованою сумішшю. Зверху присипають все дрібно порубаним зеленою цибулею і ставлять готувати. Скільки смажити пельмені на сковороді з яєчним омлетом, залежить від особистого смаку. Страва може представляти собою ніжну масу, що нагадує суфле, або засмажитися до хрускоту.
Посмажити пельмені на сковороді нескладно, а страва виходить смачне і апетитне. Але зловживати ним не варто: смажена їжа не вважається корисною, в ній багато холестерину, вона важка для шлунка. Втім, іноді балувати себе таким шкідливими смачними варениками можна, і навіть потрібно.
Ідеальний відтінок губної помади визначається гармонійним поєднанням кольтору та світла, але якщо певний колір підвищує вашу впевненість, не зволікайте, використовуйте його, передають Патріоти України. Першим кроком до пошуку ідеального відтінку є врах...
Коли мова йде про купівлю автомобіля, питання безпеки завжди посідає центральне місце. Системи попередження про виїзд зі смуги руху, подушки безпеки та інші функції часто впливають на вибір покупців, Патріоти України. Однак, як свідчить практика, найкр...