Ви будете здивовані смаком! Щоб зробити м'ясо або котлети набагато смачніше - просто карамелізуйте цибулю

Практично всі поважаючі себе кухарі мають у меню страви з додаванням цього апетитного інгредієнта, передають Патріоти України. Так як же смачно карамелізувати цибулю - дивіться нижче:

Інгредієнти:

  • 800 г цибулі
  • сіль за смаком
  • оливкова олія

Приготування:

  1. Насамперед необхідно очистити цибулю від лушпиння і нарізати її півкільцями. Щоб уникнути сліз, перед нарізкою очищені цибулини можна на 5-10 хвилин відправити в морозильну камеру.
  2. Далі вливаємо оливкову олію на розпечену сковорідку і висипаємо в неї цибулю. До слова, краще використовувати начиння з товстим дном, бо в ньому тепло розподіляється більш рівномірно.
  3. Потім цибулю слід посолити, перемішати і залишити тушкуватися під кришкою на повільному вогні.
  4. Час від часу кришку сковороди потрібно піднімати таким чином, щоб пар потрапляв в сковороду і змішувався з цибульним соком (саме за рахунок цього відбувається процес камарелізації). А також не забуваємо помішувати цибулю, щоб вона не підгоріла.
  5. Коли цибуля придбає золотисто-коричневий відтінок, можна знімати сковороду з вогню і переходити до найприємнішого етапу — дегустації.

Багато хто використовує для карамелізації цукор або бальзамічний оцет (в народі його ще називають бальзаміком). Не сказати, що це груба помилка і робити так не можна. Але в класичному варіанті приготування необхідності в додаванні даних інгредієнтів немає, бо в процесі тушкування цибуля сама по собі стає солодкуватою на смак.

Карамелізована цибуля ідеально поєднується з м'ясними стравами, а також добре гармонує з різними овочевими гарнірами. Не даремно її заведено додавати в бургери і подавати з ароматним шашликом.

Городникам на замітку! Обробіть картоплю цим розчином - ізабудете про колорадських жуків

вівторок, 16 квітень 2024, 18:44

Найкращі народні засоби для обробки картоплі від шкідників та хвороб: поради досвідчених городників, передають Патріоти України. Щоб шкідники трималися подалі від грядки з картоплею, її слід обробити перед висаджуванням цими засобами. Тоді влітку можна...

Треба лише кілька хвилин! Психологічний тест у картинці дасть відповідь на питання, яке вас найбільше хвилює

вівторок, 16 квітень 2024, 18:12

Цей психологічний тест допоможе розібратися у проблемах, які зараз вас хвилюють найбільше. Оберіть картинку, а вона дасть відповідь на усі питання, передають Патріоти України. Проблема насправді серйозніша, ніж здається на перший погляд. Можливо, рішен...