Якщо регулярно їсти кавуни, то можна покращити роботу всіх систем організму і позбутися багатьох проблем зі здоров’ям, передають Патріоти України
Розповідаємо, чому лікарі рекомендують обов’язково їсти кавуни кожного дня.
Яка користь кавуна для нашого здоров’я
- Підтримує рівень водного балансу в організмі. Кавун на 92% складається з води, тому захищає наш організм від зневоднення, що особливо корисно у спеку. Завдяки належній гідратації, наше тіло не перегрівається, шкіра залишається еластичною та пружною, а волосся – густим і сяючим.
- Допомагає схуднути. Кавун прекрасно насичує організм, тому може замінити повноцінний прийом їжі. Завдяки своїй низькій калорійності він зовсім не шкодить фігурі, а, навпаки, допомагає швидше позбутися зайвих кілограмів.
- Нормалізує рівень цукру в крові. За рахунок вмісту антиоксидантних сполук вживання кавуна пришвидшує метаболізм глюкози, шо запобігає різким стрибкам цукру в крові. Тому ягода безпечна навіть для діабетиків.
- Зміцнює серцево-судинну систему. Кавун містить безліч антиоксидантів, які знижують рівень "поганого" холестерину в крові та запобігають хворобам серця й судин.
- Полегшує симптоми астми. 800 грамів кавуна містить добову норму вітаміну С для нашого організму. Ті, хто хворіє на астму, мають низький рівень цього вітаміну, тому їм варто регулярно їсти кавун, щоб полегшити симптоми захворювання.
- Нівелює ракові захворювання та різноманітні запалення. Завдяки антиоксидантам та вітаміну С кавун допомагає попередити онкологію, нівелює запалення в організмі, знищуючи вільні радикали. Також зміцнює кістки, зуби та хрящі, пришвидшує загоєння ран і рубців.
- Активізує роботу нервової системи. 500 грамів кавуна містить половину добової норми калію для нашого організму. А його дефіцит провокує оніміння кінцівок, головний біль та судоми. Тому регулярне вживання кавуна позбавить від зазначених проблем зі здоров’ям та нівелює ризики захворювання на деменцію.
- Захищає від теплових ударів. Це дуже важливо у спекотну погоду, тому кілька скибочок кавуна врятують тіло від перегрівання. Оскільки ягода містить електроліти, які здатні регулювати температуру нашого тіла.
- Допомагає нирками виводити токсини з організму. Кавун містить калій та кальцій, які позитивно впливають на всю сечовивідну систему. Ці мінерали сприяють покращенню роботи нирок, допомагаючи виводити з організму шкідливі речовини й токсини.
- Відновлює гостроту зору. Кавун містить вітамін А, який сприяє здоров'ю очей, допомагаючи зберегти гострий зір на довгі роки.
- Підтримує еластичність шкіри та волосся. Кавун містить потужну частку вітамінів А та С, які сприяють виробленню колагену в нашому організмі. Він допомагає нашій шкірі залишатися зволоженою, гладкою та пружною, усуває лущення та сухість. Також кавун допомагає волоссю зберегти його гладкість та сяяння.
- Покращує роботу кишечника. Кавун містить рослинну клітковину, яка позитивно впливає на корисну мікрофлору кишківника. Особливо ягода корисна при запорах та розладах травної системи.
Печінка — це важливий орган, який легко пошкодити певною їжею та нездоровим раціоном. Зокрема, алкоголь може спричинити жирову хворобу, а шкідлива їжа часто призводить до неалкогольної жирової хвороби печінки, яка може вплинути на її функцію, передають...
Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...