Ви будете здивовані: ТОП-5 продуктів, які небезпечніші за цукор

На шляху до правильного і здорового харчування ми уважно стежимо за цукром, але рідко замислюємося про інші більш шкідливі компоненти, а вони шкодять сильніше. Розповідаємо, про які продукти краще забути, передають Патріоти України.

Трансжири

Картопля фрі, фаст-фуд і будь-яка смажена їжа містять трансжири. За умови частого вживання вони підвищують поганий холестерин у крові і знижують гарний, з часом виводячи з ладу усю роботу організму. До речі, на упаковці такий компонент може приховано позначатися як "частково гідрогенізована олія" і непомітно шкодити вашому здоров'ю. Споживання трансжирів підвищує ризик виникнення хвороб серця і діабету другого типу.

Енергетичні напої

Полюбляєте підбадьоритися солодким газованим енергетиком? Пам'ятайте, що у ньому міститься понад 30 г цукру, що у кілька разів перевищує денну норму. Але це ще не все — кофеїн, який і відповідає за бадьорість, за регулярного вживання призводить до тахікардії і проблем з нервовою системою.

Нітрити

Ними обробляють будь-яке консервоване м'ясо: від сосисок до шинки. Нітрити допомагають продуктам зберегти апетитний вигляд і довго не псуватися. Коли ви зберігаєте їх у холодильнику, небезпека є мінімальною, але за наявності теплої температури нітрити утворюють сполуки, які часто призводять до раку підшлункової залози, шлунку і товстої кишки.

Попкорн у мікрохвильовці

Якщо ви полюбляєте дивитися фільм з пакетованим попкорном з мікрохвильовки, позбавляйтеся від цієї звички. Пакети, у яких ми розігріваємо попкорн, містять хімічні елементи (вони не дають пакету вибухнути і згоріти), які під час нагрівання виділяють речовину, звану перфтороктановою кислотою: вона може викликати онкологію. І це дійсно гірше, ніж цукор і набагато страшніше.

Харчові барвники

Уважно читайте етикетку: компоненти, які зазначені як жовті барвники 5 і 6, можуть викликати алергію, знижувати концентрацію і здатність до навчання у дітей. Найчастіше вони наявні у злаках, пудингах і кондитерських виробах.

Джерело: Ukr.Media

Це така смакота! Простий рецепт домашнього ароматного сала

неділя, 28 квітень 2024, 21:30

Сало смачне, якщо його правильно приготувати. Найкраще приготувати його самому. Пропонуємо рецепт, за яким сало вийде ароматним, ніжним та стане ваше фаворитом. З магазинним його не порівняти, передають Патріоти України. Для приготування вам знадобитьс...

Навіщо цінителі кави додають у напій лимонний сік

неділя, 28 квітень 2024, 21:14

Кава входить у щоденний раціон практично кожної людини: цей чудовий напій допомагає підбадьоритися, активувати роботу мозку та надати організму сили, передають Патріоти України. Однак гурмани постійно намагаються зробити смак кави ще більш виразним та ...