Ви будете здивовані! ТОП- 8 "шкідливих" продуктів, які можуть сприяти схудненню

Як відомо, що почати худнути необхідно дотримуватись самодисципліни та урізноманітнити свій раціон збалансованою їжею. Однак, не всі "погані" продукти однакові та неодмінно мають бути виключені з вашого харчового кошика, передають Патріоти України

Деякі з них, які вважаються шкідливими, можуть насправді допомогти у схудненні. В Eat This, Not That! поділились, що з того, що ми вважаємо небезпечним для фігури може стати несподіваними союзниками у вашій боротьбі із зайвою вагою.

Арахісове масло

Вам не обов’язково треба відмовлятись від арахісового масла, якщо ви на дієті, адже воно містить корисні жири та білки, що допомагають зберігати ситість і зменшувати споживання калорій. Обирайте натуральне арахісове масло з мінімумом цукру та консерванті та вживайте його у помірних кількостях.

Жирний йогурт

Згідно з дослідженнями відомо, що цільножирнові молочні продукти не призводить до набору ваги, а навпаки — зменшують кількість жирових відкладень та збільшує м'язову масу. Таким чином, жирний йогурт, що багатий на пробіотики, допомагає знизити рівень поганого холестерину та здатен покращити здоров'я кишечника, що важливо для контролю ваги.

Темний шоколад

Темний шоколад може сприяти схудненню, якщо не зловживати його кількістю у раціоні. Він містить антиоксиданти, які прискорюють метаболізм і зменшують тягу до солодкого. Крім того, шоколад з високим вмістом какао (70% і більше) задовольняє бажання солодкого, не заважаючи вашим зусиллям у прагненні зменшити зайву вагу.

Бутерброди

Бутерброди можуть бути корисними для дієти, якщо готувати їх з цільнозернового хліба, нежирних білків та великої кількості овочів. Це забезпечить енергією, клітковиною та поживними речовинами, допомагаючи контролювати споживання калорій і залишатися ситими.

Авокадо

Хоча авокадо вважається калорійним плодом, воно містить корисні мононенасичені жири та клітковину, які втамовують голод. Дослідження NHANES показало, що ті, хто регулярно їсть авокадо, мають нижчу масу тіла та витончену талію.

Яйця

Вважалось, що через вміст у жовтку холестерину, яйця не можна вважати цілком корисним продуктом. Проте, помірне споживання яєць забезпечує організм вітамінами і поживними речовинами, які сприяють здоров'ю. Білок у яйцях допомагає зберігати почуття ситості і контролювати споживання калорій, що сприяє схудненню.

Горіхи

Дослідження показують, що щоденне споживання горіхів пов'язане зі зменшенням ризику надмірної ваги та ожиріння. Вони містять корисні жири, білок та клітковину, що допомагає забезпечити ситість та запобігає переїданню. Проте, важливо контролювати розмір порцій, оскільки горіхи можуть бути досить калорійними.

Банани

Банани калорійніші за інші фрукти, однак мають значні переваги для контролю ваги. Вони насичені поживними речовинами і клітковиною, що забезпечує відчуття ситості та допомагає зменшити загальне споживання калорій. Крім того, банани містять багато клітковини, що сприяє регуляції рівня цукру в крові та зменшенню вмісту шкідливих ліпопротеїдів.

Не робіть так! Помилка, через яку печінкові котлети розпадаються

п’ятниця, 19 липень 2024, 11:07

Зазвичай при приготуванні котлет використовують змішаний фарш - свинину і яловичину, передають Патріоти України. Однак іноді господині мають бажання виявити оригінальність та урізноманітнити своє меню. Цікавою стравою можна назвати печінкові котлети. В...

Це справді працює! Одна хитрість, яка зробить борщ смачнішим

п’ятниця, 19 липень 2024, 10:14

Український борщ - це, перш за все, страва, яка є національною в українській кухні, передають Патріоти України. Є багато варіантів приготування борщу. Кожна господиня вважає саме свій варіант його приготування найправильнішим та найсмачнішим. Навіть в ...