Ви будете здивовані! Цей напій на 50% знижує ризик розвитку раку печінки

Вчені довели, що кава не дає раковим клітинам ділитися і розмножуватися, регулярне вживання кофеїну наполовину знижує ризик розвитку цього захворювання, передають Патріоти України.

До таких висновків прийшли вчені з Ірландії. За їх словами, всього одна чашка кави вранці не тільки робить вас бадьорими, але і бореться з однією з найпоширеніших форм онкології печінки. Це відбувається через поліфеноли, що знаходяться в складі кави.

Ми спостерігали за сотнями тисяч чоловік, три чверті з яких постійно вживали каву. За нашими даними, вони на 50% рідше стикалися з гепатоклітинною карциномою, на яку припадає 90% пухлин органу, ніж люди, які не вживають кави.

Втім, людям, які хочуть захистити свою печінку, варто задуматися також про відмову від куріння, зменшення ваги і зниження частоти вживання в раціоні. Усунення цих факторів ризику приносить ще більше користі в боротьбі з раком.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...