Ви будете здивовані! Цей овоч, який ми їмо майже кожен день, не потрібно чистити від шкірки

Деякі овочі не слід чистити від шкірки, так як саме в ній міститься найкорисніше і необхідне нашому організму. Про це розповіла доктор Люсія Гарсіа з США, пише ресурс Quora, зазначають Патріоти України.

У першу чергу йдеться про моркву, яку ми додаємо в супи, м'ясні, рибні страви, салати, закуски. Доктор Гарсіа впевнена, що моркву найкраще їсти зі шкіркою. Оскільки найціннішою поживною речовиною моркви є бета-каротин, велика частина якого збирається під шкіркою.

Так, експерти Японської асоціації харчових досліджень відзначили, що бета-каротин в основному знаходиться під тонкою шкіркою моркви. Отже, вживання моркви без шкірки рівносильно відмові від більшої частини каротину. Тому моркву досить ретельно помити, а чистити її не обов'язково.

Навіщо нам потрібен каротин?

Після того як бета-каротин потрапляє в організм, він може перетворюватися на вітамін А, який дуже допомагає в захисті і поліпшенні зору, запобіганні різних захворювань очей.

У той же час каротин має сильну антиоксидантну дію, що може ефективно підвищити імунітет і опірність організму. Бета-каротин - жиророзчинний пігмент. Якщо ви їсте сиру моркву, швидкість всмоктування каротину дуже низька. А приготування моркви з жиром може збільшити ступінь абсорбції каротину на 600-700%.

Ваш зір буде надійно захищено

Лікар наводить, як доказ статтю Гарвардського інституту глобальної охорони здоров'я. У ній пояснюється, що морква - один з декількох овочів, які корисні для очей і можуть бути частиною дієти для підтримки здорового зору.

Багато досліджень показали, що у людей, які регулярно споживають бета-каротин, частота втрати зору знижується на 40%. Потрапляючи в організм, бета-каротин відкладається в жирі і печінці. Коли організму це потрібно, він перетворюється на вітамін А.

Де ще є бета-каротин

Зазвичай овочі та фрукти, що містять цей мікроелемент, мають помаранчевий, жовтий і червоний колір. Це соя, солодкий перець, помідори, хурма гарбуз, манго, диня, папайя, абрикоси та інші. Раніше лікар також назвала

Дуже смачні, але: Кому не можна їсти кавуни

п’ятниця, 22 серпень 2025, 17:22

Кавуни цінуються за свій освіжаючий смак і багатий поживний вміст. Крім того, вони низькокалорійні, але при цьому надовго залишають відчуття ситості та допомагають швидко вгамувати спрагу. Хоча список їхніх корисних властивостей для здоров'я дуже довги...

Дізнайтесь свій тип старіння шкіри - це змінить ваш догляд назавжди

п’ятниця, 22 серпень 2025, 17:09

Старіння шкіри - природний процес, який проходить у кожної жінки по-різному. Розуміння типу старіння допомагає обирати ефективні профілактичні та доглядові методи, щоб довше зберігати здоровий вигляд шкіри, передають Патріоти України. Доктор Уршула Коз...