Деякі овочі не слід чистити від шкірки, так як саме в ній міститься найкорисніше і необхідне нашому організму. Про це розповіла доктор Люсія Гарсіа з США, пише ресурс Quora, зазначають Патріоти України.
У першу чергу йдеться про моркву, яку ми додаємо в супи, м'ясні, рибні страви, салати, закуски. Доктор Гарсіа впевнена, що моркву найкраще їсти зі шкіркою. Оскільки найціннішою поживною речовиною моркви є бета-каротин, велика частина якого збирається під шкіркою.
Так, експерти Японської асоціації харчових досліджень відзначили, що бета-каротин в основному знаходиться під тонкою шкіркою моркви. Отже, вживання моркви без шкірки рівносильно відмові від більшої частини каротину. Тому моркву досить ретельно помити, а чистити її не обов'язково.
Після того як бета-каротин потрапляє в організм, він може перетворюватися на вітамін А, який дуже допомагає в захисті і поліпшенні зору, запобіганні різних захворювань очей.
У той же час каротин має сильну антиоксидантну дію, що може ефективно підвищити імунітет і опірність організму. Бета-каротин - жиророзчинний пігмент. Якщо ви їсте сиру моркву, швидкість всмоктування каротину дуже низька. А приготування моркви з жиром може збільшити ступінь абсорбції каротину на 600-700%.
Лікар наводить, як доказ статтю Гарвардського інституту глобальної охорони здоров'я. У ній пояснюється, що морква - один з декількох овочів, які корисні для очей і можуть бути частиною дієти для підтримки здорового зору.
Багато досліджень показали, що у людей, які регулярно споживають бета-каротин, частота втрати зору знижується на 40%. Потрапляючи в організм, бета-каротин відкладається в жирі і печінці. Коли організму це потрібно, він перетворюється на вітамін А.
Зазвичай овочі та фрукти, що містять цей мікроелемент, мають помаранчевий, жовтий і червоний колір. Це соя, солодкий перець, помідори, хурма гарбуз, манго, диня, папайя, абрикоси та інші. Раніше лікар також назвала
Отруєння полуницею, обробленою хімікатами (наприклад, пестицидами або нітратами), може проявитися вже через 30 хвилин – 2 години після вживання. Перші симптоми залежать від виду хімікатів, але найпоширеніші такі, передають Патріоти України..
Ось найпоширеніші міфи про схуднення, в які досі вірять багато людей — але які не мають наукового підґрунтя або давно спростовані, передають Патріоти України. Правда: Вуглеводи — джерело енергії. Важливо вибирати правильні: цільнозернові продукти, ово...