Нові наукові дані підтверджують: те, коли ви їсте, може бути не менш важливим, ніж те, що ви їсте. Особливо це стосується людей із генетичною схильністю до ожиріння, Патріоти України.
Іспанські дослідники провели масштабне 12-річне спостереження за 1195 дорослими з надмірною вагою або ожирінням, які проходили лікування у шести клініках по всій Іспанії. Учасникам пропонували методики схуднення, а через роки оцінювали зміни у їхній вазі.
Особливу увагу вчені звернули на те, о котрій годині протягом дня учасники харчуються — від першого до останнього прийому їжі. У розрахунок брали як будні, так і вихідні, щоб скласти реалістичну картину.
Крім цього, дослідники оцінили генетичну схильність до ожиріння — аналізуючи понад 900 тисяч ДНК-змін, які пов’язані з індексом маси тіла (ІМТ).
Для людей із "ризикованою" спадковістю ранні прийоми їжі можуть стати ключем до контролю над вагою. Вчені вважають, що таймінг харчування — це потужний інструмент у боротьбі з ожирінням, особливо у поєднанні з іншими стратегіями.
Осінь приносить не лише холод і дощі, а й спад настрою, втому та апатію. Експерти кажуть, що це нормальна реакція організму на зміну сезонів, проте є способи ефективно боротися з осінньою хандрою, передають Патріоти України. 1. Світло і рух Щоденна пр...
Майже на кожному сучасному смартфоні можна помітити крихітний отвір біля роз’єму для зарядки. Багато хто думає, що це місце для виймання SIM-карти - але це зовсім не так. Насправді ця маленька дірочка має дуже важливе призначення, без якого ваш телефон...