Лікарі розповіли, з чим потрібно вживати кисломолочний сир, щоб зміцнити кістки, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України
Потрібен вітамін D
Як розповіли медики, вживання сиру допомагає зміцнювати кістки тільки в тому разі, якщо він правильно засвоюється.
Фахівці вважають, що кальцій організмом засвоюється тільки за наявності певного рівня вітаміну D. Тому сир не завжди може вплинути на зміцнення кісток: у разі неправильного вживання, якщо в людини є нестача вітаміну D, кальцій із сиру не транспортується в кісткову систему. Експерти додали, що повноцінному засвоєнню кальцію може сприяти раціон, у якому буде багато різноманітних джерел цього мікроелемента.
Медики вважають, що сир — далеко не єдиний продукт, який багатий на кальцій. Його в достатній кількості в м'ясі, молоці, у багатьох продуктах. Питання в тому, наскільки добре він буде засвоюватися.
Як їсти кисломолочний сир
Експерти звернули увагу, що сир, крім кальцію, містить залізо, вітамін А, вітаміни групи В. Щоб усі ці мікроелементи засвоювалися організмом, потрібно його правильно вживати.
Після з'їденого продукту не пийте одразу каву або чай, оскільки вони заважають засвоєнню його корисних речовин.
Найкорисніший варіант — поєднання сиру з овочами та зерновим хлібом. Прийнятним є поєднання сиру з горіхами.
Купуючи сир, звертайте увагу на склад: у ньому не має бути рослинних жирів, крохмалю, добавок.
Сир не потрібно поєднувати з іншими джерелами тваринних білків — м'ясними продуктами чи рибою.
У сирі вже міститься цукор (молочний цукор лактоза), фахівець не радить додавати в нього додатково щось солодке, щоб не підвищувати глікемічне навантаження.
Відомий педіатр доктор Джозеф Салхаб попереджає: рак кишечника може підкрадатися безсимптомно, але прості зміни в раціоні допоможуть знизити ризики. У відео, яке набрало понад 1,4 мільйона переглядів в Instagram, він поділився порадами, як за допомогою...
Рівень цукру в крові може сильно коливатися. Проте існує певна поживна речовина, яка здатна стабілізувати ці коливання. Це, можливо, вас здивує, але йдеться про клітковину. Саме вона відіграє ключову роль у регулюванні рівня глюкози в крові, передають ...