
Учені з Гарвардського університету, Каліфорнійського університету в Санта-Барбарі та Глобального альянсу з поліпшення харчування (GAIN) представили тривожні дані про світовий рівень споживання мікроелементів, передають Патріоти України.
Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі The Lancet Global Health, переважна більшість людей у всьому світі не отримують достатньої кількості ключових мікроелементів, таких як йод, вітамін E, кальцій і залізо.
Дослідники використовували дані з Глобальної бази даних з харчування та статистичні моделі для оцінки харчування 99,3% населення у 185 країнах. Результати засвідчили, що 68% людей відчувають нестачу йоду, який необхідний для функціонування щитоподібної залози та розвитку мозку.
Нестачу вітаміну E, який важливий для імунної системи та обміну речовин, виявлено у 67% населення. Також 66% людей недоотримують кальцій, важливий для здоров’я кісток і серця, і 65% - залізо, дефіцит якого може призвести до втоми та інших проблем зі здоров’ям.
Дослідження підкреслює глобальну проблему недостатнього споживання незамінних мікронутрієнтів і закликає до розробки стратегій для поліпшення харчування.
Тісто для вареників можна заморожувати, і воно не стане жорстким, якщо дотримуватися кількох правил. Після замішування тісто потрібно повністю охолодити й дати йому відпочити щонайменше 15 хвилин під рушником. Лише після цього його можна покласти в мор...
Чай і кава мають різні переваги для здоров'я, але, як підтвердили нещодавно вчені, чай усе ж дещо корисніший для кісток, пише The Washington Post, передають Патріоти України. Науковці з Університету Фліндерса в Австралії провели дослідження остеопороти...