Учені з Гарвардського університету, Каліфорнійського університету в Санта-Барбарі та Глобального альянсу з поліпшення харчування (GAIN) представили тривожні дані про світовий рівень споживання мікроелементів, передають Патріоти України.
Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі The Lancet Global Health, переважна більшість людей у всьому світі не отримують достатньої кількості ключових мікроелементів, таких як йод, вітамін E, кальцій і залізо.
Дослідники використовували дані з Глобальної бази даних з харчування та статистичні моделі для оцінки харчування 99,3% населення у 185 країнах. Результати засвідчили, що 68% людей відчувають нестачу йоду, який необхідний для функціонування щитоподібної залози та розвитку мозку.
Нестачу вітаміну E, який важливий для імунної системи та обміну речовин, виявлено у 67% населення. Також 66% людей недоотримують кальцій, важливий для здоров’я кісток і серця, і 65% - залізо, дефіцит якого може призвести до втоми та інших проблем зі здоров’ям.
Дослідження підкреслює глобальну проблему недостатнього споживання незамінних мікронутрієнтів і закликає до розробки стратегій для поліпшення харчування.
Іржа є постійною загрозою для заліза, яке легко окислюється як на повітрі, так і у воді. Навіть сталь легко іржавіє, тобто окислення пошкоджує конструкції у будівлях, автомобілях і приладах, передають Патріоти України. Проте нержавіюча сталь не має ціє...
Здорова нічна рутина сприяє якісному сну та впливає на процеси обміну речовин та енергію вже наступного дня. Таким чином, щоб схуднути, важливо уникати пізніх перекусів та додаткових калорій увечері, як-от фастфуду чи алкоголю після вечері, передають П...