Ви будете здивовані! Учені з’ясували, яких вітамінів і мікроелементів не вистачає більшості жителів планети

Учені з Гарвардського університету, Каліфорнійського університету в Санта-Барбарі та Глобального альянсу з поліпшення харчування (GAIN) представили тривожні дані про світовий рівень споживання мікроелементів, передають Патріоти України.

Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі The Lancet Global Health, переважна більшість людей у всьому світі не отримують достатньої кількості ключових мікроелементів, таких як йод, вітамін E, кальцій і залізо.

Дослідники використовували дані з Глобальної бази даних з харчування та статистичні моделі для оцінки харчування 99,3% населення у 185 країнах. Результати засвідчили, що 68% людей відчувають нестачу йоду, який необхідний для функціонування щитоподібної залози та розвитку мозку.

Нестачу вітаміну E, який важливий для імунної системи та обміну речовин, виявлено у 67% населення. Також 66% людей недоотримують кальцій, важливий для здоров’я кісток і серця, і 65% - залізо, дефіцит якого може призвести до втоми та інших проблем зі здоров’ям.

Дослідження підкреслює глобальну проблему недостатнього споживання незамінних мікронутрієнтів і закликає до розробки стратегій для поліпшення харчування.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...