
Учені з Гарвардського університету, Каліфорнійського університету в Санта-Барбарі та Глобального альянсу з поліпшення харчування (GAIN) представили тривожні дані про світовий рівень споживання мікроелементів, передають Патріоти України.
Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі The Lancet Global Health, переважна більшість людей у всьому світі не отримують достатньої кількості ключових мікроелементів, таких як йод, вітамін E, кальцій і залізо.
Дослідники використовували дані з Глобальної бази даних з харчування та статистичні моделі для оцінки харчування 99,3% населення у 185 країнах. Результати засвідчили, що 68% людей відчувають нестачу йоду, який необхідний для функціонування щитоподібної залози та розвитку мозку.
Нестачу вітаміну E, який важливий для імунної системи та обміну речовин, виявлено у 67% населення. Також 66% людей недоотримують кальцій, важливий для здоров’я кісток і серця, і 65% - залізо, дефіцит якого може призвести до втоми та інших проблем зі здоров’ям.
Дослідження підкреслює глобальну проблему недостатнього споживання незамінних мікронутрієнтів і закликає до розробки стратегій для поліпшення харчування.
Ви купуєте курку, але не впевнені у її свіжості? Деякі ознаки можуть лякати, але не завжди означають, що м’ясо зіпсоване. Дізнайтеся, на що варто звертати увагу, щоб уникнути харчових отруєнь, передають Патріоти України. Білі смуги на грудках часто зус...
Ви роками користуєтесь одними й тими ж налаштуваннями пральної машини? Це звична помилка. Дізнайтеся, які дві програми прання шкодять вашому одягу і рахунку за електроенергію, а також як правильно налаштувати цикл, щоб одяг довше виглядав новим, переда...