Ви будете здивовані! Вчені назвали напій, який знижує ризик раку печінки

Регулярне вживання чаю може бути доступним способом знизити ризик раку печінки, особливо для людей із груп підвищеного ризику, передають Патріоти України.

Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, охопило близько 2 тисяч пацієнтів з раком печінки та майже 8 тисяч здорових осіб. Вчені порівняли їхні звички, включаючи споживання чаю, куріння та вживання алкоголю.

З'ясувалося, що ті, хто на момент дослідження продовжував пити чай, мали на 49% менший ризик розвитку раку печінки. Захисна дія чаю була особливо помітна серед тих, хто вживав алкоголь, знижуючи ймовірність захворювання майже наполовину. Дослідники припускають, що ключову роль у цьому відіграють антиоксиданти та поліфеноли в чаї.

Забобонні кажуть: Цю рослину не можна тримати в домі - приносить бідність і хвороби!

четвер, 20 листопад 2025, 17:09

У багатьох європейських країнах з настанням осені на балконах і терасах з’являються яскраві горщики з вересом. Ця рослина вважається символом прохолодної пори року та часто використовується як декоративна. Однак забобонні люди переконані: верес не можн...

Дуже корисні для серця: Названо продукти, у яких калію більше, ніж у бананах

четвер, 20 листопад 2025, 16:56

Для здоров'я організму в осінній та зимовий період особливо ретельно потрібно підходити до харчування та вибору вітамінів, особливо – для імунітету та серця – головного органу в організмі, передають Патріоти України. Варто зазначити, що одним із важлив...