Щоденне вживання оливкової олії може знизити ризик деменції. Такого висновку дійшла команда вчених Гарвардської школи громадської охорони здоров'я ім. Т.І.Чан, передають Патріоти України.
Додавати олію можна в будь-які страви або просто вживати продукт в чистому вигляді. Головне, що воно так чи інакше принесе вашому організму користь.
Проаналізувавши анкети про харчування та запис про смерті, зібрані у більш ніж 90 тис. американців за три десятиліття, вчені виявили взаємозв'язок між дієтою та смертю, пов'язаною з деменцією. Таким чином, оливкова олія увійшла до списку обов'язкових продуктів, які продовжують настання цього захворювання
Вживання оливкової олії замість соняшникової та навіть вершкової, може знизити ризик смертельного слабоумства, резюмують вчені.
Також відомо, що оливкова олія має жовчогінну і легку послаблюючу дію. Десертна ложка оливкової олії натщесерце за три місяці допомагає вилікувати виразку шлунка та гастрит, тоді як ложка соняшникової в такій ситуації здатна спровокувати загострення хвороб ШКТ.
Без рекомендацій медиків зловживати тим чи іншим продуктом категорично не можна, але якщо в міру, то оливкова олія буде корисна вс
Сира гречка - корисна і поживна крупа, яку часто використовують для приготування здорових страв. Але не всі знають, що неправильні умови зберігання можуть швидко погіршити якість гречки, зробивши її непридатною до вживання, передають Патріоти України. ...
Люди з інтелектом вище середнього не завжди вирізняються лише високими балами IQ чи глибокими знаннями в окремій сфері. Часто це проявляється у більш тонких і непомітних рисах характеру та поведінки. Психологи виділяють кілька ознак, які можуть свідчит...