Щоденне вживання оливкової олії може знизити ризик деменції. Такого висновку дійшла команда вчених Гарвардської школи громадської охорони здоров'я ім. Т.І.Чан, передають Патріоти України.
Додавати олію можна в будь-які страви або просто вживати продукт в чистому вигляді. Головне, що воно так чи інакше принесе вашому організму користь.
Проаналізувавши анкети про харчування та запис про смерті, зібрані у більш ніж 90 тис. американців за три десятиліття, вчені виявили взаємозв'язок між дієтою та смертю, пов'язаною з деменцією. Таким чином, оливкова олія увійшла до списку обов'язкових продуктів, які продовжують настання цього захворювання
Вживання оливкової олії замість соняшникової та навіть вершкової, може знизити ризик смертельного слабоумства, резюмують вчені.
Також відомо, що оливкова олія має жовчогінну і легку послаблюючу дію. Десертна ложка оливкової олії натщесерце за три місяці допомагає вилікувати виразку шлунка та гастрит, тоді як ложка соняшникової в такій ситуації здатна спровокувати загострення хвороб ШКТ.
Без рекомендацій медиків зловживати тим чи іншим продуктом категорично не можна, але якщо в міру, то оливкова олія буде корисна вс
Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...
Православне свято 22 листопада за новим календарем (5 грудня за старим) - день пам'яті святителя Прокопія, який володів даром чудотворення і привів у християнську віру чимало людей (У народі - Прокоп'єв день, - Патріоти України). Українські віряни тако...