Чарівні властивості часнику доведені вже давно. Кожна господиня знає, як його використовувати, щоб не тільки додати особливого пряного смаку страві, але і зробити її кориснішою. Однак є спосіб, який дозволить даному продукту надавати ще більш ефективний вплив на людський організм, передають Патріоти України.
За результатами дослідження корейських вчених, опублікованих в Journal of Medicinal Food, з'ясувалося, що дія низької температури сприятливо впливає на властивості часнику.
В ході експерименту овоч відправили в морозильну камеру з температурою -60 градусів на два місяці. По закінченні цього часу часник подрібнили і змішали з деякими іншими компонентами. Випробування проводилося на мишах, а суміш отримала назву LTAG.
Одну її частину в великих кількостях давали одній групі гризунів, меншу дозу другій групі випробовуваних, а третій не дали зовсім. Після цього тварини були піддані серйозним навантаженням і з'ясувалося, що заморожений часник благотворно вплинув на витривалість мишей. Перша група показала найкращий результат.Виходячи з цього, можна зробити висновок, що часник, що минув етап заморозки (не менше -60 градусів) корисніше. Однак варто враховувати, що опубліковані наукові дані є лише попередніми і поки ще не мають чіткої закономірності в результатах.
Холодильник - одне з найбрудніших місць у домі, хоча ми рідко про це задумуємося. Там накопичуються залишки їжі, бактерії, а іноді навіть цвіль. Саме тому експерти радять ретельно мити холодильник щонайменше раз на місяць. Це не лише допоможе позбутися...
Щури та миші мають поганий зір, тож покладаються на нюх. Експерти з компанії Elimited LTD радять використовувати сильні аромати, щоб «пересилити» їхні чутливі носи та тримати гризунів подалі від дому, передають Патріоти України. Ось чотири запахи, які ...