Ви будете здивовані! Вчені з'ясували, як сніданок може вплинути на тривалість життя

Час вашого ранкового прийому їжі може збільшити тривалість життя аж на 35 відсотків. Про це пише UA Vestnik, передають Патріоти України.

Вчені дослідили, що ранкова порція прийому їжі у певні часові рамки впливає на тривалість життя, за умови, якщо наприкінці дня споживатиметься менше їжі.

"Організму може бути корисно їсти багату їжу на сніданок і обід, а потім вечеряти раніше. Також з’ясувалося, що обмеження калорій у нічний час пом’якшує вікові зміни в експресії генів. Іншими словами, зміна часу прийому їжі може протидіяти запальним ефектам, які старіння робить на Експресію генів", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, обмеження калорійності продовжує тривалість життя, але механізми, за допомогою яких це відбувається, залишаються погано вивченими.

"30-відсоткового обмеження калорій було достатньо, щоб збільшити тривалість життя на 10 відсотків, однак щоденний інтервал голодування та дотримання циркадного режиму харчування діяли разом, щоб збільшити тривалість життя на 35 відсотків", - додали в повідомленні.

А ви це знали? Що досвідчені господині першим додають у суп - м’ясо чи горох

середа, 11 вересень 2024, 9:13

Гороховий суп є ідеальною стравою для любителів смачної їжі, передають Патріоти України. Приготування страви вимагає дотримання особливих правил, які допоможуть приготувати суп, який сподобається всім членам сім’ї. При готуванні багато господинь задают...

Омлет швидко осідає? ТОП-5 помилок, яких припускаються навіть досвідчені господині

середа, 11 вересень 2024, 8:12

Приготувати пишний омлет, який не осяде, набагато простіше, ніж здається. Головне при цьому не допускати помилок, передають Патріоти України. Зупинимося на цьому пункті детальніше і розповімо, чому осідає омлет, а також про те, які інгредієнти в рецеп...