Ви будете здивовані! Власники котів і собак по-різному реагують на стрес і мають особливі риси характеру - ось що кажуть дослідження

Нещодавнє дослідження виявило явні відмінності між характерами власників котів і собак, коли вони стикаються зі стресовими або ізолюючими обставинами. Вчені з’ясували, що власники собак більш схильні виявляти стійкість у стресових ситуаціях, тоді як власники кішок, як правило, більш невротичні.

Дослідження провели австралійські психологи з Університету Джеймса Кука у Квінсленді – Джессіка Оліва та Лія Мішель Бейнс. Вони опитали 321 власника собаки чи кота, їм виміряли риси особистості, включаючи екстравертність, приємність, відкритість, сумлінність, невротизм і стійкість, пише MailOnline.

Результати показали, що власники собак продемонстрували вищий рівень стійкості, тоді як власники котів показали вищий рівень невротизму, після контролю за віком і статтю.

"На відміну від наших очікувань, ніяких інших особистісних відмінностей між власниками домашніх тварин виявлено не було", – уточнюють науковці.

Цікаво, що жінки, які володіють котами, також отримали вищі показники невротизму, ніж чоловіки, що є власниками котів. Хоча причина цих висновків не зовсім ясна, більш замкнуті або невротичні люди можуть бути генетично схильні заводити котів, тоді як більш витривалі люди заводять собак.

Крім того, досвід наявності кота може спричинити у людей більшу невротизацію порівняно з собакою. Наприклад, оскільки собаки люблять прогулянки, її наявність збільшує вашу ймовірність вийти з дому, що призводить до соціальної взаємодії та меншого невротизму.

На противагу котячим не потрібен такий догляд, тобто власники котів можуть не мати користі від такого рівня взаємодії.

Наявність кішки чи собаки навряд різко змінить риси особистості. Швидше, більшість людей просто вибирають домашнього улюбленця, який підходить до їхнього характеру.

"Бути власником собаки асоціюється зі зниженням самотності людей, які живуть одні в періоди тривалої ізоляції, наприклад під час карантину через COVID-19, що свідчить про вищий рівень стійкості власників собак", – сказала вона.

Це така смакота! Ніжна куряча печінка в сметані з цибулею і морквою

вівторок, 27 серпень 2024, 8:13

Приготуйте таку печінку і будь-який гарнір буде неймовірно смачним, ситним та корисним. Соковитість печінки у такому варіантові просто зашкалює. Класичне поєднання продуктів, однак досконалий смак, передають Патріоти України. Для приготування треба взя...

Є секрет! Як зберігати відкриту томатну пасту до 6 місяців

вівторок, 27 серпень 2024, 7:12

Якщо ви з тих, хто бере з банки томатної пасти 1-2 ложки, а потім викидає, бо вона псується, то ці поради вам у допомогу! Більше жодна крапля томатної заготівлі не пропаде, передають Патріоти України. Порада 1. Після того, як використали частинку томат...