Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України.

1. Яйця у шкаралупі
Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині.

2. Металевий посуд і фольга
Метал викликає іскри та може пошкодити мікрохвильовку або спричинити пожежу.

3. Деякі фрукти та ягоди
Наприклад, виноград у мікрохвильовці може іскрити та вибухати через високу концентрацію вологи.

4. Сухий хліб та тісто
Сухі продукти легко підгорають і можуть виділяти токсичні речовини.

5. Пластик, не призначений для мікрохвильовки
Неправильний пластик виділяє шкідливі хімікати, що потрапляють у їжу.

6. Переохолоджені рідини у закритій ємності
Вода або молоко в герметично закритій посудині може закипіти миттєво та обпекти вас при відкритті кришки.

Висновок:
Щоб уникнути пожежі, вибухів та отруєння, дотримуйтеся правил і перевіряйте, чи можна розігрівати конкретний продукт або посуд у мікрохвильовці.

А ви це знали? Чому категорично не можна засинати з увімкненим телевізором

неділя, 28 грудень 2025, 23:10

Дуже часто перегляд телепередач або серіалів - один із найпопулярніших видів вечірнього відпочинку. Заснути досить легко. Про це пише видання Starsinsider, передають Патріоти України. Якщо таке відбувається часто, поступово формується вечірній ритуал, ...

Ви могли це не знати! Чому олія піниться під час смаження та як цього уникнути

неділя, 28 грудень 2025, 19:06

Піна на сковороді під час смаження - це нормально і не небезпечно. Основні причини, передають Патріоти України. Як запобігти піноутворенню:. Висновок: піна — природне явище, але правильна підготовка їжі та контроль температури зменшують її утворення та...