Ви їсте сир неправильно - уникайте цих комбінацій

Кисломолочний сир - корисний і поживний продукт, багатий на білок і кальцій. Проте деякі комбінації можуть негативно впливати на травлення та загальний стан організму, передають Патріоти України.

Три продукти, які не можна поєднувати з кисломолочним сиром:

  1. Фрукти (особливо цитрусові, ківі, яблука) — кислота фруктів у поєднанні з білком сиру може викликати бродіння та здуття шлунку.
  2. М’ясо та ковбаси — важка комбінація для шлунково-кишкового тракту, може спричиняти тяжкість і порушення травлення.
  3. Крохмалисті продукти (картопля, макарони, хліб) — поєднання білка і крохмалю сповільнює процес травлення та може провокувати газоутворення.

Поради експертів:

  • Кисломолочний сир краще їсти окремо або з горіхами, зеленню, невеликою кількістю меду.
  • Уникайте важких або кислих комбінацій одночасно.
  • Спостерігайте за власним самопочуттям після нових поєднань продуктів.

Правильне поєднання продуктів допомагає максимально використати корисні властивості сиру та уникнути дискомфорту.

Коли насправді солити воду для пасти - кулінари розкрили секрет

п’ятниця, 26 грудень 2025, 11:11

Багато хто солить воду для пасти ще холодною, але кулінари радять цього не робити. Найкращий момент для додавання солі - коли вода вже закипіла. У цей час сіль швидко розчиняється, не утворює осаду та не пошкоджує каструлю, передають Патріоти України. ...

Ви могли це не знати! Ніколи не загортайте залишки їжі у фольгу - ось чому це небезпечно

п’ятниця, 26 грудень 2025, 10:58

Фольга має чимало застосувань у господарстві. Її використовують для видалення вапняного наліту чи чистки срібних прикрас, у фользі запікають різноманітні страви. Втім, як стверджують фахівці, фольга в кулінарії - не кращий варіант, у тому числі й для з...