
Сир - поживний продукт, але його щоденне вживання має як плюси, так і мінуси. За словами дієтолога Керрі Ганс, у сирі багато насичених жирів, які можуть підвищувати рівень поганого холестерину ЛПНЩ і збільшувати ризик серцево-судинних захворювань. Багато сортів, особливо витримані, містять багато солі, що може сприяти підвищенню тиску та головному болю, передають Патріоти України.
Сир також містить лактозу. Хоча тверді та витримані сири мають її дуже мало, у чутливих людей можуть виникати проблеми з травленням. Окрім цього, через високу калорійність надмірне споживання сиру може призводити до набору ваги.
Водночас сир має й переваги: він є джерелом кальцію, білка, фосфору, цинку, вітамінів А та В12. Деякі дослідження вказують, що регулярне, але помірне його вживання може бути пов’язане зі зниженим ризиком діабету 2 типу. Фахівці радять дотримуватися порції близько 28 г на день, обирати менш жирні види (моцарела light, фета, козячий сир) та поєднувати сир з продуктами, багатими на клітковину — це допоможе знизити рівень ЛПНЩ і підтримати здоров’я серця.
Втомилися від засміченої раковини? Більшість знає популярний метод із оцтом і содою, але є дві речі, які є у кожного на кухні і працюють не гірше, а іноді навіть ефективніше, передають Патріоти України. Залишки їжі, жир, мило, волосся та кавова гуща по...
Учені дійшли висновку, що жайворонки, які прокидаються рано і досягають піку активності у першій половині дня, мають значно кращі прогнози щодо здоров’я та довголіття, ніж «сови». Про це пише T4, передають Патріоти України. Це твердження ґрунтується на...