Ви лише шкодите своєму організму! Найшкідливіші звички у харчуванні, які має кожен

У сучасному ритмі досить важко дотримуватись здорового харчування. Завжди багато роботи, різноманітні справи, і раціон відходить на другий план. Харчування абияк просто стає звичкою, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість про 5 харчових звичок, які дуже шкідливо впливають на організм. Їх варто позбутися.

Ви пропускаєте сніданок

Саме сніданок є найважливішим прийомом їжі. І пропускати його в жодному разі не можна. І це точно не повинні бути кава з цукеркою або бетерброд з ковбасою. Обов'язково обирайте поживні овочеві салати, каші, нежирне м'ясо. В іншому разі, до обіду ви будете настільки сильно відчувати голод, що почнете їсти все підряд і наберете багато калорій.

Їсте дуже ситну вечерю або наїдаєтесь перед сном

Вечеря – це абсолютна протилежність сніданку. Останній прийом їжі повинен бути максимально легким та низькокалорійним. І найголовніше те, що вечеряти можна мінімум за 3 години до сну. Лише так ви будете мати гарне самопочуття вранці.

Їсте на ходу

Коли на роботі максимальна завантаженість поїсти вдається лише на ходу. В хід йдуть різноманітні цукерки, печиво, снеки. Мозок навіть не усвідомлює, скільки ви з'їли. Ризик набрати зайву вагу дуже великий.

Їсте перед екраном

Перегляд серіалу по телевізору або робота за комп'ютером – зараз усі ці процеси супроводжуються перекусом. Така їжа, яку ви вживали перед екраном, дуже погано засвоюються організмом. Мозок дуже збуджений і не може контролювати кількість спожитих продуктів.

Заїдаєте стрес

У стресових ситуаціях багато людей починають багато їсти, щоб заспокоїтись. Це дуже погана звичка.Ви привчаєте себе їсти в ті моменти, коли дуже погано. Якщо вже дуже хочеться поїсти – обирайте овочі або горіхи, фрукти.

Господиням на замітку! Які продукти небезпечно консервувати вдома

п’ятниця, 22 серпень 2025, 12:35

Сезон закруток у самому розпалі: українські господині активно готують банки з овочами, фруктами та соусами, аби взимку мати домашні запаси. Проте не всі продукти підходять для консервації, а деякі можуть швидко зіпсуватися, вибухнути у банках або стати...

Дачникам на замітку! Чому груші гниють просто на дереві і що з цим робити

п’ятниця, 22 серпень 2025, 12:07

Дачники, які вирощують на своїх ділянках овочі, ягоди та фрукти, знають про небезпечні для майбутнього врожаю захворювання культур, в першу чергу грибкові. Виникненню захворювань, зокрема, сприяє зайва волога, як це буває, наприклад із полуницею, на як...