6 фруктів, яких, на думку дієтологині, слід уникати, якщо ви намагаєтеся схуднути, передають Патріоти України.
Всім, напевно, відомо, що будь-яку оброблену, смажену їжу, білий хліб, солодкі напої потрібно виключити з раціону, якщо ви хочете схуднути. Але деякі експерти також рекомендують уникати певних фруктів. Так, саме так — попри те, що вони багаті на антиоксиданти, клітковину, важливі вітаміни, деякі фрукти також містять багато цукру, який може підвищити рівень глюкози та призвести до збільшення ваги, вважає лікарка-натуропат Джанін Боурінг.
Дієтологиня Джанін Боурінг порекомендувала, які фрукти та ягоди слід виключити з раціону або обмежити їхнє вживання, якщо ви намагаєтеся схуднути.
Банани мають високий вміст цукру, тому можуть вплинути на ваші цілі щодо схуднення. За даними досліджень, в одному банані міститься понад 15 грамів цукру, тобто він фактично є "цукровим еквівалентом" глазурованого пончика.
Якщо ж ви жити без банана не можете і намагаєтеся схуднути, дієтологиня радить їсти їх, коли вони зеленіші, оскільки вони "мають більш стійкий крохмаль", який "нелегко засвоюється вашою амілазою... і діє як форма харчових волокон". Це також корисно для вашого кишкового мікробіому.
Серед корисних властивостей банана — вони містять клітковину, яка сприяє травленню, вітамін С, який допомагає зміцнити імунітет, вітамін В6 для покращення метаболізму та калій для здоров’я органів.
Знову ж таки вони містять багато цукру — чашка цих ягід містить близько 19 грамів цукру, як і повнорозмірний батончик Snickers.
Позитивним є те, що вишні містять поліфенольні антиоксиданти, які допомагають захистити серце, зменшити запалення. Вони також можуть допомогти вам краще спати завдяки високому вмісту мелатоніну. А така природна сполука вишні як саліцилати "чудово знімає біль у суглобах".
Відомо, що виноград містить антиоксиданти, які можуть допомогти запобігти раку, вони є чудовим джерелом вітамінів С і К, і вони є здоровим вибором, якщо у вас високий кров’яний тиск. Але 15 грамів цукру, які є в чашці винограду, ніяк не допоможуть схуднути, каже Боурінг.
За результатами дослідження, одна чашка нарізаного манго містить 2,6 грама клітковини та 67 відсотків щоденної рекомендованої норми вітаміну С. Манго є чудовим джерелом вітамінів A, B6, C, E і K.
Однак, якщо ви намагаєтесь скинути кілограми, Боурінг радить уникати вживання манго, оскільки в них багато цукру – 46 грамів цукру на манго, якщо бути точним.
Якщо дуже хочеться манго, краще їсти його з продуктами з високим вмістом білка, наприклад, йогуртом, "який може допомогти уповільнити викид цукру у вашу кров".
Ананас має багато вітаміну С, марганцю, але в ньому також багато цукру. Точніше кажучи, одна чашка фруктів містить понад 16 грамів цукру.
Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...
Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...