Ви могли це не знати! Як переказати гроші з мобільного рахунку на банківську картку

В Україні є можливість вивести гроші з мобільного рахунку на банківську картку. Однак скористатися такою послугою можуть абоненти не всіх операторів мобільного зв'язку. Клієнти Lifecell чи Vodafone мають змогу поповнити картку з мобільного рахунку за допомогою додаткових сервісів. А от абоненти "Київстар" вже не можуть здійснювати такі операції, передають Патріоти України.

Для виконання переказу грошей з мобільного на банківську картку можна скористатися інструкціями. OBOZ.UA підготував їх.

Як переказати гроші з рахунку Vodafone та Lifecell на карту: інструкція для EasyPay

Переказ грошей з мобільного телефону на картку в банку здійснюється за допомогою платіжного сервісу EasyPay через його сайт або застосунок. Раніше перекази проводилися і через систему SharPay, проте у 2024 році цей спосіб не є актуальним.

В першу чергу потрібно зареєструватися в системі EasyPay. Слід врахувати, що для цього потрібно вказати ім'я та прізвище, номер телефону, а також свій e-mail. Після реєстрації доведеться здійснити кілька кроків:

1. Знайти на сайті або в застосунку пункт меню "Поповнення картки".

2. Залежно від мобільного оператора виберіть опцію. Це буде один із таких варіантів:

  • для Vodafone: "Поповнення банківської картки моб. грошима ПрАТ "ВФ Україна";
  • для Lifecell: "Поповнення банківської картки моб. грошима Lifecell".

3. У вікні потрібно ввести дані для оплати. Вони ідентичні в обох операторів:

  • номер телефону відправника (з'явиться в полі автоматично, бо його було вказано під час реєстрації на EasyPay);
  • номер банківської картки одержувача (послуга працює лише для карток українських банків);
  • сума переказу (виключно в гривні; мінімум 1 грн, максимум 4000 грн).

4. Далі система попросить користувача ще раз підтвердити, що гроші потрібно зняти саме з мобільного рахунку. Для цього потрібно буде клікнути на меню, що випадає, і підтвердити вибір оператора.

Слід враховувати, що комісії в Lifecell та Vodafone різняться. Наприклад, з платежу 50 грн у Vodafone потрібно заплатити 3,5 грн комісії, а в Lifecell – 4 грн.

5. Останнім пунктом буде завершення платежу. Після цього кошти мають бути зараховані на банківську картку отримувача.

"Рідний" сервіс: виведення грошей з Lifecell через Paycell

Якщо для Vodafone доступні перекази на карту тільки через EasyPay, Lifecell також пропонує використовувати власний платіжний сервіс Paycell. Користуватися можна як сайтом, так і застосунком сервісу.

Переказ коштів через Paycell доступний не всім абонентам. Не зможуть переказати гроші на картку клієнти оператора, які:

  • перебувають на контрактному обслуговуванні;
  • користуються номером Lifecell менше восьми днів;
  • змінили тарифний план або замінили SIM-картку менше восьми днів тому.

Додаткова реєстрація в системі не потрібна. Для переказу коштів потрібно вказати свій номер телефону, номер банківської картки одержувача та суму.

Платежі приймаються лише у гривні на картки Visa, Mastercard та "Простір", видані українськими банками. Мінімальна сума переказу – 1 грн. Комісія залежить від типу картки та банку, для деяких варіантів вона нульова.

Як вивести гроші з "Київстару" на карту

На жаль, на даний момент це неможливо. Раніше "Київстар" дозволяв перераховувати кошти з мобільного рахунку через послугу "Смарт-Гроші", проте її дія була припинена з 1 грудня 2022 року.

Крім переказу коштів з мобільного рахунку на банківську карту та сама послуга включала ще кілька сервісів. Зокрема, переведення без комісії з "Київстар" на рахунки інших мобільних операторів, оплату з мобільного комуналки, транспорту та інших послуг.

Тепер усі ці можливості також недоступні. При цьому в абонентів "Київстару" залишається можливість перерозподіляти кошти між кількома рахунками цього мобільного оператора.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.