
Майже кожен, хто користується духовкою для приготування їжі, припускається поширеної помилкм, якої варто уникати, щоб обмежити споживання електроенергії, передають Патріоти України.
Як пояснює британський Фонд енергозбереження, один із найпоширеніших способів втрати тепла під час приготування їжі — це коли ви відкриваєте дверцята духовки, щоб перевірити готовність страви. На щастя, є швидке вирішення проблеми, пише Express.
Щоразу, коли ви відкриваєте дверцята духовки, виходить певна кількість тепла, і їй потрібно буде витратити більше енергії, щоб знову нагрітися. Тому переконайтеся, що віконце духовки достатньо прозоре, щоб можна було зазирнути крізь нього та побачити, як готується вечеря, радять експерти.
Так само, Фонд енергозбереження радить тримати каструлі накритими кришками під час приготування їжі на плиті. Це допоможе обмежити використання енергії приблизно на 10% менше, ваша їжа готуватиметься швидше, а на кухні також буде менше пари, стверджують вони.
Але це не єдині поради та хитрощі, які можуть використовувати господарі, щоб зменшити витрати. Після того, як ви закінчите вечерю, експерти радять дати залишкам їжі охолонути, перш ніж пакувати їх у морозильну камеру. Цей метод означає, що вашій морозильній камері не доведеться так старанно охолоджувати продукти, що ще раз заощадить енергію.
Коли настає час прибирати, фахівці рекомендують запускати посудомийну машину лише тоді, коли вона повна, та максимально використовувати режим "еко", якщо ваш пристрій ним оснащений.
Ці ж поради можуть допомогти заощадити кошти під час використання пральної машини, оскільки більшість пральних порошків можуть працювати за нижчих температур.
Ідея про "8 склянок води на день" широко поширена, але чи дійсно це необхідно? Професор Стюарт Гелловей пояснює: пити воду слід лише тоді, коли відчуваєте спрагу. Наш організм сам подає сигнал, коли потрібна рідина, передають Патріоти України. Головні ...
Японські науковці дійшли висновку, що регулярне вживання кефіру може позитивно впливати на процеси старіння в організмі. Згідно з результатами досліджень, кефірні бактерії здатні знижувати рівень хронічного запалення - одного з ключових факторів старін...