
Фольга має чимало застосувань у господарстві. Її використовують для видалення вапняного наліту чи чистки срібних прикрас, у фользі запікають різноманітні страви. Втім, як стверджують фахівці, фольга в кулінарії - не кращий варіант, у тому числі й для зберігання в ній продуктів, передають Патріоти України.
Як пише southernliving.com, такий вид зберігання їжі не вважається безпечним — фольга не може створити герметичне ущільнення. Отже, у середину упаковки потрапляє повітря, що, своєю чергою, сприяє швидшому росту потенційно небезпечних бактерій, зокрема стафілококу. Експерти стверджують, що стафілокок, розмножуючись в їжі, виробляє токсин, який викликає харчове отруєння.
Також, за словами провідного науковця, члена відділу безпеки та управління якістю харчових продуктів Інституту харчових технологів (IFT) Закарі Картрайта, алюміній може реагувати з кислими (наприклад, томатним соусом) або солоними продуктами, що призводить до його вимивання в їжу. Це може не лише змінити смак їжі, але й збільшити споживання алюмінію, що пов'язано з проблемами зі здоров'ям, якщо вживати такі продукти протягом тривалого часу.
Продукти у фользі радять зберігати не більше двох днів та уникати загортання в неї теплої їжі — їй варто дати охолонути до кімнатної температури. За словами Закарі Картрайта, перед тим, як покласти продукти у фольгу, їх спочатку варто загорнути у харчову плівку.
Пожежні служби застерігають домогосподарства від небезпечної звички вмикати пральні та посудомийні машини на ніч, особливо у період різдвяних свят, коли побутова техніка працює значно інтенсивніше, передають Патріоти України. Про це повідомило видання ...
Багато хто солить воду для пасти ще холодною, але кулінари радять цього не робити. Найкращий момент для додавання солі - коли вода вже закипіла. У цей час сіль швидко розчиняється, не утворює осаду та не пошкоджує каструлю, передають Патріоти України. ...