
Ранкова чашка кави — не лише приємний ритуал пробудження, а й потужний союзник для здоров’я вашого кишківника. Про результати нового дослідження пише видання The telegraph, передають Патріоти України.
Експерти кажуть, що регулярне споживання кави позитивно впливає на мікробіом кишківника, сприяючи зростанню корисних бактерій і покращуючи загальний стан організму.
Кава містить поліфеноли, які діють як пребіотики — речовини, що живлять корисні бактерії в кишківнику. Ці сполуки сприяють росту таких бактерій, як Lawsonibacter asaccharolyticus, Alistipes та Faecalibacterium, які асоціюються з покращенням метаболізму, зниженням запалення та підтримкою імунної системи.
Одне дослідження показало, що у людей, які регулярно вживають каву, спостерігається вища різноманітність кишкових бактерій, зокрема збільшення кількості Alistipes і Faecalibacterium, та зменшення шкідливих Erysipelatoclostridium.
Інше з досліджень виявило, що у поціновувачів кави в кишківнику переважає бактерія Lawsonibacter asaccharolyticus, яка пов’язана з покращенням здоров’я серця, мозку та інших органів.
Фахівці рекомендують вживати 2−3 чашки чорної кави на день для підтримки здоров’я кишківника. Однак важливо пам’ятати, що надмірне споживання кофеїну може мати негативні наслідки, тому варто дотримуватися помірності.
Хочете дізнатися більше про себе? Погляньте на зображення нижче і скажіть, що ви помітили першим: собаку чи двох котів. Від цього вибору залежить, до якої групи психологи вас віднесуть - собаки або котолюбці, передають Патріоти України. Собака – Якщо в...
Суперфіналістка кулінарного шоу "МайстерШеф" Ольга Рябенко, яка поділилася рецептом оссобуко, розповіла, як приготувати качині ніжки зі сливами у пиві, передають Патріоти України. «КАЧИНІ НІЖКИ ЗІ СЛИВАМИ В ПИВІ! Справжня святкова магія на вашому різдв...