Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти України.
Враховуючи їх корисні властивості, цей продукт можна додати до свого звичного харчування, однак варто дотримуватись помірності. Що саме слід знати про родзинки та що ви отримуєте від включення їх до свого раціону, розповіли в Eat This, Not That.
Переваги родзинок
Підтримують здорове збільшення ваги. Для здорового набору ваги обирайте сухофрукти, такі як родзинки, замість калорійних, але малопоживних продуктів, як піца чи пончики. Пам’ятайте, що висококалорійна їжа, що не має поживної цінності, шкодить здоров’ю та м’язовій масі.
Надає швидкий заряд енергії. Родзинки містять природні цукри та вуглеводи, що робить їх чудовим варіантом для перекусу. Їх зручно взяти із собою, вони не псуються та можуть бути використані під час або перед тренуванням на витривалість.
Є джерелом антиоксидантів. Родзинки багаті антиоксидантами, які допомагають боротися з окислювальним стресом і знижувати запалення. Вони можуть зменшити ризик хронічних захворювань, таких як рак, діабет і серцеві хвороби. Також родзинки мають протимікробні властивості, що підтримують імунну систему.
Багаті магнієм. Родзинки є відмінним джерелом магнію, важливого для нормальної роботи м'язів, нервових сигналів і підтримки імунної системи. Включення їх у раціон допомагає покращити функції організму.
Зручні та портативні. Родзинки не треба зберігати у холодильнику і вони мають тривалий термін зберігання. Крім того, під час транспортування їх важко розчавити та вони можуть зберігатись протягом 6 місяців.
Регулюють рівень цукру в крові. Родзинки мають помірний глікемічний індекс (ГІ) близько 55, завдяки чому вони поступово підвищують рівень цукру в крові. Це допомагає підтримувати стабільний рівень цукру, порівняно з продуктами з високим ГІ, як білий хліб чи солодощі. Тобто, включення родзинок у раціон може бути корисним для контролю рівня глюкози.
Містять розчинну клітковину. Родзинки багаті розчинною клітковиною, яка підтримує здоров’я травлення і регулярність випорожнень. Вони також містять винну кислоту, яка може допомогти збалансувати мікробіом кишечника. Це корисний додаток для кращого травлення та серця.
Вас може зацікавити:"Це точно експонат?" В Ужгородському замку показали туалет 17 століття і викликали хвилю коментарів у мережі. Фото
Вас може зацікавити:Які авто не радять купувати навіть механіки: 11 невдалих моделей
Можна використовувати як натуральні підсолоджувачі. Родзинки можна використовувати замість рафінованого цукру. Додавайте їх у мюслі, вівсянку, хліб або салати, щоб підсолодити страви та зробити їх більш ситними.
Недоліки родзинок
Калорійність. Родзинки калорійні (120 калорій на 1/4 склянки), а тому важливо контролювати їх кількість, аби не набрати зайву вагу. Вони корисні, але для збереження фігури, краще вибирати свіжий виноград.
Вміст сульфатів. Деякі родзинки обробляють сульфітами, щоб зберегти їх колір та продовжити термін зберігання, але це може бути шкідливо для людей з харчовою чутливістю. Особливо часто це стосується світлих родзинок, таких як золотисті, які зберігають яскравість завдяки обробці.
Великий вміст цукру. Родзинки містить багато цукру, а тому його варто споживати в помірних кількостях, щоб уникнути різких стрибків цукру в крові. Хоча цукор в родзинках натуральний і менш шкідливий, ніж рафінований, його все одно краще контролювати, особливо при діабеті.
Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...
Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...