Ви могли цього не знати: У якій воді треба варити яйця

У якій воді найкраще варити яйця — у холодній чи гарячій

Насправді варити їх можна і в гарячій, і холодній воді. Головне — вибрати оптимальний варіант з урахуванням температури зберігання яєць. Якщо вони знаходяться в холодильнику, краще їх варити в холодній воді, а якщо вони пробули в кімнатній температурі хоча б годину — у гарячій.

Як правильно варити яйця у холодній воді

Це зручний та простий спосіб приготування яєць, проте важливо стежити за процесом після закипання води. Спочатку промийте яйця водою, відправте в каструлю і поставте на помірний вогонь.

У холодній воді необхідно варити:

  • яйце некруто — 2 хвилини після закипання, зменшивши вогонь;
  • яйце в мішечок — 4 хвилини після закипання;
  • яйце круто — 7 хвилин після закипання, зменшивши вогонь.

Як правильно варити яйця у гарячій воді

Основне правило – занурювати яйця кімнатної температури. В іншому випадку вони одразу потріскаються.

Щоб зварити яйця, необхідно відправити каструлю з водою на вогонь і коли вона закипить, обережно завантажити чисті яйця.

Скільки потрібно варити яйця у гарячій воді:

  • яйце некруто — 1 хвилину, зняти з вогню і накрити кришкою на 4-5 хвилин;
  • яйце в мішечок — 2 хвилини, зняти з вогню і накрити кришкою на 7 хвилин;
  • яйце круто — 4 хвилини на помірному вогні без інтенсивного кипіння води.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...