Ви могли цього не знати: У якій воді треба варити яйця

У якій воді найкраще варити яйця — у холодній чи гарячій

Насправді варити їх можна і в гарячій, і холодній воді. Головне — вибрати оптимальний варіант з урахуванням температури зберігання яєць. Якщо вони знаходяться в холодильнику, краще їх варити в холодній воді, а якщо вони пробули в кімнатній температурі хоча б годину — у гарячій.

Як правильно варити яйця у холодній воді

Це зручний та простий спосіб приготування яєць, проте важливо стежити за процесом після закипання води. Спочатку промийте яйця водою, відправте в каструлю і поставте на помірний вогонь.

У холодній воді необхідно варити:

  • яйце некруто — 2 хвилини після закипання, зменшивши вогонь;
  • яйце в мішечок — 4 хвилини після закипання;
  • яйце круто — 7 хвилин після закипання, зменшивши вогонь.

Як правильно варити яйця у гарячій воді

Основне правило – занурювати яйця кімнатної температури. В іншому випадку вони одразу потріскаються.

Щоб зварити яйця, необхідно відправити каструлю з водою на вогонь і коли вона закипить, обережно завантажити чисті яйця.

Скільки потрібно варити яйця у гарячій воді:

  • яйце некруто — 1 хвилину, зняти з вогню і накрити кришкою на 4-5 хвилин;
  • яйце в мішечок — 2 хвилини, зняти з вогню і накрити кришкою на 7 хвилин;
  • яйце круто — 4 хвилини на помірному вогні без інтенсивного кипіння води.

Легко та смачно! Ідеальне тісто на сухих дріжджах для домашньої піци

середа, 2 липень 2025, 23:10

Якщо ви давно мріяли приготувати смачну піцу вдома, але не знали, з чого почати, ми готові поділитися з вами секретом ідеального тіста на сухих дріжджах. Цей рецепт ідеально підійде навіть для початківців, а результат вас приємно здивує, передають Патр...

Вчені знайшли "споживачів" хімікатів: Які бактерії вбивають рак і виводять токсини з організму

середа, 2 липень 2025, 18:30

Університет Кембриджа зробив справжній прорив у боротьбі з вічними хімікатами - PFAS, які роками накопичуються в організмі, провокують рак, безпліддя й вроджені вади, передають Патріоти України. Дослідники виявили, що певні кишкові бактерії «витягують»...