Навряд чи якась господиня обходиться без губок для миття посуду. Цей незамінний предмет завжди є на наших кухнях, передають Патріоти України.
Однак мало хто ставив собі питання, чому вони всі різного кольору і як це впливає на миття посуду. Разом з FoodOboz розповімо, як правильно використовувати губки під час миття посуду.
Усі губки складаються з двох частин – жорстка смужка чи абразивна частина та поролон. Для правильного миття посуду важливо при покупці цього предмета звертати увагу на колір саме абразивної частини — вона свідчить про призначення губки та її можливе застосування.
На губці жовтого кольору відсутня абразивна частина. Тому ними краще мити скляний посуд, кришталь, фарфор.
Сині губи – не жорсткі, і вони чудово підходять для скляних виробів. Але врахуйте, що губка не відмиє сильні плями та залишки їжі.
Губки червоного або оранжевого кольору добре відмивають їжу, що засохла. Їх можна використовувати також для миття емалі.
Жорсткі губки завжди зеленого кольору. Вони можуть швидко очистити їжу, що пригоріла і засохла. Однак з ними потрібно бути дуже обережними – такі губки можуть пошкодити емаль.
Однак максимально жорсткою і щільною губкою вважається губка чорного кольору. Вона з легкістю відмиває сліди нагару та плями, такі губки можна використовувати для миття унітаза, ванни та раковини. А ось від миття делікатних поверхонь краще відмовитись – губкою чорного кольору їх можна пошкодити.
Розмороження холодильника – це важливий процес, який впливає на ефективність роботи приладу та збереження продуктів. Багато хто нехтує правильним доглядом, що призводить до передчасного зносу техніки. Редакція FoodOboz розповість про основні помилки пр...
Щоб не відчувати сильну втому та занепад сил у тілі після обіду, допоможуть корисні перекуси. Експерт назвала продукти, які варто їсти о 13:00 для кращого самопочуття, передають Патріоти України з посиланням на сайт The Mirror. Важливо їсти збалансова...