Ви могли використовувати губки для миття посуду неправильно: Як на це впливає їх колір

Навряд чи якась господиня обходиться без губок для миття посуду. Цей незамінний предмет завжди є на наших кухнях, передають Патріоти України.

Однак мало хто ставив собі питання, чому вони всі різного кольору і як це впливає на миття посуду. Разом з FoodOboz розповімо, як правильно використовувати губки під час миття посуду.

Як правильно використовувати губки для миття посуду

Усі губки складаються з двох частин – жорстка смужка чи абразивна частина та поролон. Для правильного миття посуду важливо при покупці цього предмета звертати увагу на колір саме абразивної частини — вона свідчить про призначення губки та її можливе застосування.

Для чого призначені губки різних кольорів

На губці жовтого кольору відсутня абразивна частина. Тому ними краще мити скляний посуд, кришталь, фарфор.

Сині губи – не жорсткі, і вони чудово підходять для скляних виробів. Але врахуйте, що губка не відмиє сильні плями та залишки їжі.

Губки червоного або оранжевого кольору добре відмивають їжу, що засохла. Їх можна використовувати також для миття емалі.

Жорсткі губки завжди зеленого кольору. Вони можуть швидко очистити їжу, що пригоріла і засохла. Однак з ними потрібно бути дуже обережними – такі губки можуть пошкодити емаль.

Однак максимально жорсткою і щільною губкою вважається губка чорного кольору. Вона з легкістю відмиває сліди нагару та плями, такі губки можна використовувати для миття унітаза, ванни та раковини. А ось від миття делікатних поверхонь краще відмовитись – губкою чорного кольору їх можна пошкодити.

Розсипали сіль? Ось чого чекати найближчим часом

понеділок, 6 жовтень 2025, 19:45

Розсипана сіль давно вважається прикметою, яка попереджає про неприємності або зраду. Народні прикмети та езотеричні практики надають цьому випадку особливе значення, передають Патріоти України. Зрада або обман Найпоширеніша прикмета каже: якщо сіль р...

Ці продукти підвищують тиск і шкодять серцю - перевірте свій раціон!

понеділок, 6 жовтень 2025, 18:39

Артеріальний тиск залежить не лише від способу життя, а й від того, що ми їмо. Деякі продукти здатні підвищувати тиск, навіть якщо ви вважаєте їх безпечними, передають Патріоти України. Сіль та солоні продукти Надмірне споживання солі — головна причин...