Навряд чи якась господиня обходиться без губок для миття посуду. Цей незамінний предмет завжди є на наших кухнях, передають Патріоти України.
Однак мало хто ставив собі питання, чому вони всі різного кольору і як це впливає на миття посуду. Разом з FoodOboz розповімо, як правильно використовувати губки під час миття посуду.
Усі губки складаються з двох частин – жорстка смужка чи абразивна частина та поролон. Для правильного миття посуду важливо при покупці цього предмета звертати увагу на колір саме абразивної частини — вона свідчить про призначення губки та її можливе застосування.
На губці жовтого кольору відсутня абразивна частина. Тому ними краще мити скляний посуд, кришталь, фарфор.
Сині губи – не жорсткі, і вони чудово підходять для скляних виробів. Але врахуйте, що губка не відмиє сильні плями та залишки їжі.
Губки червоного або оранжевого кольору добре відмивають їжу, що засохла. Їх можна використовувати також для миття емалі.
Жорсткі губки завжди зеленого кольору. Вони можуть швидко очистити їжу, що пригоріла і засохла. Однак з ними потрібно бути дуже обережними – такі губки можуть пошкодити емаль.
Однак максимально жорсткою і щільною губкою вважається губка чорного кольору. Вона з легкістю відмиває сліди нагару та плями, такі губки можна використовувати для миття унітаза, ванни та раковини. А ось від миття делікатних поверхонь краще відмовитись – губкою чорного кольору їх можна пошкодити.
Надокучливі мухи - типова літня проблема, особливо на кухні. Але як виявилося, вам не потрібні аерозолі чи пастки - лише чайник з окропом і 10 секунд щодня, передають Патріоти України. Навіть якщо ви вчасно виносите сміття й прибираєте навколо фруктів,...
Ринок вживаних авто продовжує зростати, і покупці шукають якісні пропозиції. Щоб ваша машина швидко знайшла нового власника і принесла максимальний дохід, експерти Vertu Motors радять звернути увагу на п’ять ключових моментів, передають Патріоти Україн...