Ви можете отруїтися! Чому гірчить молода картопля - поширені причини

Молода картопля - це надзвичайно корисний та смачний овоч, який можна готувати різними способами. Однак, нерідко бувають такі ситуації, що у готовому вигляді він неприємно гірчить. Варто відзначити, що це може бути небезпечно для здоров'я, передають Патріоти України

Редакція FoodOboz зібрала інформацію та розповість, чому молода картопля гірчить.Причини:

  • Молода картопля, ймовірно, не дозріла. У такому випадку, як не приготуєш овоч, він все одно матиме характерну гірчинку. Все тому, що у ньому міститься речовина соланін, яка може викликати отруєння організму.
  • Надлишок хімії. Найчастіше це буває тоді, коли ви купуєте овочі на ринку.
  • Неправильне зберігання. А саме тоді, коли картопля тривалий час лежала на світлому місці. У такому випадку в овочах починають виділятися хімічні речовини алкалоїди, які роблять картоплю гіркою і шкідливою для здоров'я. Тож, її слід зберігати в прохолодному темному місці, але не в холодильнику.

Як зрозуміти, що картопля буде гірчити ще до моменту готування?

Визначити, що картопля гірчитиме ще до моменту готування теж можливо. Про це свідчить зелений колір на коренеплодах. Овоч з таким забарвленням краще не вживати у їжу, або хоча б зрізати зелену частину товстим шаром. Ще однією ознакою можуть бути чорні плями. У такому випадку картоплю слід відразу викидати.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...